Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

vandaag cyberweerbaarheidswoensdag < CWW > in het teken van IDENTIFY uit de cyberfundamentals.

28/06/2023

Er is de voorbije maanden opnieuw veel gebeurd op ons lokale bestuursniveau, maar als hackers blijven proberen steden en gemeenten, hun lokale politie en hulpdiensten aan te vallen, is het tijd voor een serieuze wake-up call over cyberbeveiliging. V-ICT-OR vzw blijft haar leden natuurlijk informeren, ondersteunen en vertegenwoordigen op alle niveaus.

Ondertussen vonden reeds vele sessies van de cyberweerbaarheidswoensdag plaats. 


Topic van deze sessie op woensdag 28/06/2023 van 15u > 17u = in het teken van IDENTIFY uit de cyberfundamentals van het CCB.

De afgelopen weken zagen we reeds een mooi overzicht van opensource en gratis tools om risico's, assets en software in kaart te brengen. Ook de producten van Microsoft kwamen aan bod.

Deze woensdag sluiten we dit rijtje van tooling af met een aantal commerciële tools, ons voorgesteld door experts van partner IT1, de volgende komen aan bod:

• Disclaimer: “hoewel het detectiedeel sterk actief is in onze tools wordt de demo toegespitst op Identify (NIST fase 1)
• Tool 1: OnSite Manager (OSM) – agentbased asset tracking, dashboard, filtering & reporting
• Tool 2: Fingerprint – online documentatieplatform met revisiebeheer en granulaire toegang (met OSM synched configurations / passwords / documents (SOP,schema’s) / back-up policy / contracten / vendoren / ISP’s / …)
• Tool 3: Sentinel Detect: install, grab, report, advise, dashboard, act,…. REPEAT

Daarna staan we nog even kort stil, bij het in kaart brengen van risico's met het oog op distaster recovery en business continuity.


Na deze sessie
 zetten we de discussie verder op ons Teams kanaal. 

Iedereen die is ingeschreven om op de hoogte te blijven (enkel voor leden) rond cyberveiligheid ontvangt een uitnodiging voor deze cyberweerbaarheidswoensdag.

Ben je nog niet ingeschreven? Geen probleem - dit kan nog steeds via deze link - KLIK HIER. (deze sessies zijn enkel te volgen voor onze leden) Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro. 

-/-

SAVE THE DATE -> CIS - Cyber and Information Security 2023 congres te Lamot Mechelen op 05/10/2023.