Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[CIS] cyber- en informatieveiligheid dag > opening door viceminister-president Bart Somers

08/09/2023

Inzetten op cyber- en informatieveiligheid is essentieel voor lokale besturen om gevoelige informatie te beschermen, cyberaanvallen te voorkomen, de continuïteit van dienstverlening te waarborgen, te voldoen aan wettelijke vereisten en bewustzijn te bevorderen. Door volop te investeren in cybersecurity kunnen lokale besturen een veiligere digitale omgeving creëren - voor zichzelf alsook voor hun burgers.

Donderdag 5 oktober 2023 is het opnieuw zover. [CIS] cyber- en informatieveiligheid dag in Mechelen. Een goedgevulde dag vol experts die hun kennis delen en vragen beantwoorden. 
KLIK HIER door naar de complete agenda en het inschrijfformulier.

Deze dag wordt geopend door viceminister-president Bart Somers. Wij ontvingen reeds deze intro van zijn keynote:

"Overheden wereldwijd zijn steeds vaker het doelwit van hackers. Ook voor lokale besturen in Vlaanderen vormt dit een reële dreiging. Recente hackings van de ICT-diensten van verschillende steden tonen dat we onze inspanningen richting digitaal veilige lokale besturen moeten doorzetten. Door de niet aflatende ontwikkeling van hack-technologieën zullen we echter nooit volledig veilig zijn. Het is daarom cruciaal dat steden en gemeenten hiervoor blijvend aandacht hebben en hun maturiteit inzake cyberveiligheid systematisch vergroten. Als minister van Binnenlands Bestuur ondersteun ik gemeenten hierin. We bieden niet alleen ethische hackers, ICT-veiligheidsaudits met Audit Vlaanderen en een toolbox cyberveiligheid met bouwstenen aan, maar richtten ook een Cyber Respons Team op dat voor elk lokaal bestuur één aanspreekpunt biedt voor alle vragen en behoeften aan ondersteuning. Het is absoluut noodzakelijk dat we deze inspanningen blijven doortrekken."

Viceminister-president Bart Somers
Minister van Samenleven, Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken

-/-

KLIK HIER door naar de complete agenda en het inschrijfformulier.