Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[kennisdag] city platform, datamanagement, LB365 en Serieregister > donderdag 28/09/2023

11/09/2023

Deze voormiddag sessie biedt de mogelijkheid tot persoonlijke interactie en samenwerking met de expert-docenten en deelnemers. In deze setting kun je gemakkelijk vragen stellen, discussies voeren en ideeën uitwisselen met je 'medestudenten' uit de lokale besturen.

Steeds meer lokale overheden ambiëren een slimme gemeente, stad of regio van de toekomst te worden. Samen met deze innovatie bij lokale overheden neemt ook de technische complexiteit alsmaar toe, maar vooral het "platform denken" neemt toe.

'Is een dataplatform iets voor onze organisatie?'

De hoeveelheid gestructureerde en ongestructureerde informatie die elke dag binnen een stad / gemeente gegenereerd wordt, is gigantisch. De heterogeniteit hiervan maakt het vaak complex om uit deze data de nodig inzichten te verwerven om de concrete acties te kunnen bepalen die de beleidsdoelstellingen ondersteunen.

Heel wat steden en gemeenten hebben reeds de eerste - city platform - stappen gezet. Wat zijn nu de volgende stappen? Ontdek nieuwe inzichten op deze kennisdag. KLIK HIER naar de eventpagina en inschrijflink. 

-/-

donderdag 28 september 2023

 • 08u30 > 09u00 ontvangst en koffie.
 • 09u00 > 9u20 opening door een Victoriaan.
 • 09u20 > 12u00 expertsessies door:

  1/ Jan Deprest - voorzitter - CEVI.
  5G Innovation Lab. Een nieuwe manier voor het oplossen van business opportuniteiten (gegevensbeheer, lokale cloud, beveiliging en analyse) bij de lokale besturen via de toepassing van 5G-technologie - die verbindingen met een ongekende snelheid en stabiliteit mogelijk maken, en zo de werking van overheidsdiensten aanzienlijk veranderen.

  2/ Jens Rappé. Urban Sense. IoT platform voor lokale besturen (via consortium tussen Cegeka en Sirus).
  De steden Brugge, Leuven en Roeselare zijn pioniers als het gaat om innovatie. Voor de eerste keer bundelden verschillende steden in België de krachten om een bestek uit te schrijven voor een Smart City Dataplatform dat aan duidelijke vereisten moest voldoen. De drie steden besloten om actief kennis uit te wisselen over gemeenschappelijke problematieken die elke centrumstad kent, betreffende thema’s als mobiliteit, veiligheid, duurzaamheid, leefbaarheid, lokale economie en burgerparticipatie.

  3/ LB365 (Samen Aanbesteden) - Andreas Nikolakopoulos - COO - V-ICT-OR.
  LB365 stelt (nu reeds +36) Vlaamse besturen in staat om samen innovatieve dienstverlening te organiseren. Besturen die deelnemen aan het project verzamelen informatie rond de interne softwarenoden per dienst. Daarna worden generieke componenten toegewezen aan de noden en verzameld in een software-architectuur.

  Het platform ontsluit op een uniforme, eenvoudige, interoperabele (OSLO compliant) en veilige manier gegevens uit verschillende data bronnen.

  4/ Serieregister door team Zeticon.
  Eén platform als centrale hub voor al je digitale content. Creëer één enkele bron van waarheid en beheer moeiteloos duizenden afbeeldingen, video's en documenten in een centrale content hub. Bij de publieke sector ook als het Serieregister gekend. Het serieregister biedt een duurzaam beheer en controle op de informatie die binnen jouw organisatie aanwezig is. Maak je content online toegankelijk voor het brede publiek via verschillende ontsluitingsopties.


KLIK HIER
naar de eventpagina en inschrijflink.