Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR optimaliseert haar regionale kenniskringen

06/10/2023

In onze regionale kenniskringen, afgekort RKK, brengen we elk kwartaal ICT’ers van lokale besturen (steden, gemeenten en OCMW’s) uit elke Vlaamse regio samen om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Dit met het oog op lokale diensten verbeteren en een nog kwalitatievere dienstverlening bekomen. 

In deze kenniskringen kan je o.a. prangende vragen bespreken over lopende projecten, bevragen wie welke software gebruikt en hoe tevreden ze hiermee zijn etc. Handig als je aan gelijkaardige projecten werktwat in 80% van de gevallen zo is - of bijvoorbeeld een sparringpartner wil omdat je als enige ICT vertegenwoordigt in je bestuur. Ook de kenniskloof tussen kleine en grote besturen wordt hiermee kleiner.  

De voorbije jaren hebben een aantal factoren ervoor gezorgd dat de RKK’s voornamelijk online doorgaan. Goed voor de 1,5 m afstand in een bepaalde periode, intussen enkel nog handig voor de tijdsindeling in je agenda. Het nut van fysiek afspreken is echter van groot belang in netwerkmomenten zoals deze. Met 14 rond een tafel gaan de gesprekken dieper, meer tweezijdig en veelzijdiger dan met 5 in een virtuele omgeving. Én de meest interessante topics komen vaak … aan de koffiemachine.  

Samen met de vraag “moeten we de meetings terug fysiek organiseren”, stelden we de community ook nog enkele andere optimalisatievragen. Met hun input gaan we nu aan de slag om de RKK’s te optimaliseren richting 2024. Meer hierover in de komende maanden, maar de antwoorden vind je alvast hier! 

Wil je graag zelf nog iets meegeven over de organisatie van de RKK’s? Of heb je nog geen uitnodiging ontvangen voor jouw volgende RKK? Twijfel niet om onze RKK-projectmanager te contacteren via micheline.blancquaert@v-ict-or.be.