Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[online infosessie] door Het Facilitair Bedrijf over de nieuwe raamcontracten voor telecomdiensten.

12/10/2023

[online infosessie] Via Teams op donderdag 19/10 van 10u tot 12u 👉 door Luc Seyssens | ICT Program Manager - Team TINT | Agentschap Facilitair Bedrijf.

-/-

Over 5 maanden, in februari 2024, zal men beginnen de RO 2018 stop te zetten.
 De voorwaarden waaraan partijen vandaag afnemen vervallen dan, met alle gevolgen van dien. Het is dus hoog tijd dat afnemers in transitie gaan want anders riskeren ze er alleen voor te staan.

Daarom zetten we met V-ICT-OR mee onze schouders onder deze online infosessie door Het Facilitair Bedrijf - over de nieuwe raamcontracten voor telecomdiensten - die net gegund werden de Vlaamse Regering.

In de tweede helft van augustus heeft de Vlaamse Regering de gemotiveerde gunningsbeslissing goedgekeurd voor 4 nieuwe raamcontracten voor telecomdiensten. Met de nieuwe raamcontracten, die een maximum waarde van 127,5 miljoen euro vertegenwoordigen, kunnen entiteiten van de Vlaamse overheid, lokale besturen, onderwijsinstellingen en andere Vlaamse openbare instellingen gebruikmaken van een reeks vaste en mobiele telecom- en internetdiensten.


Toekomstgericht aanbod en voordelige voorwaarden voor gebruikers en werkgever. De nieuwe raamcontracten bieden t.o.v. de vorige contracten op tal van vlakken gunstigere voorwaarden:

• voordeligere tarieven voor zowel werkgever als gebruiker
• uniek prijsmodel gebaseerd op werkelijk verbruik i.p.v. bundelprijzen
• administratieve vereenvoudiging door het sterk gereduceerd belprofielenmodel (met mogelijkheid tot maatwerk)
• een hoger kwaliteits- en serviceniveau (SLA)
• grotere cybersecurity
• vernieuwend en flexibel aanbod dat vlotter inspeelt op technologische evoluties garandeert (o.a. het toekomstgericht aanbod aan mogelijkheden voor machine naar machine communicatie).

 

Leveranciers voor de 4 percelen

  • Perceel 1: Vaste communicatie toegekend aan Telenet Business voor een periode van 5 jaar (verlengbaar met 2 jaar)
  • Perceel 2: Mobiele communicatie toegekend aan Orange Belgium voor een periode van 5 jaar (verlengbaar met 2 jaar)
  • Perceel 3: Cloud PBX toegekend aan Telenet Business voor een periode van 2 jaar (verlengbaar met 5 jaar)
  • Perceel 4: PSTN-lijnen toegekend aan Proximus voor een periode van 5 jaar (verlengbaar met 2 jaar)

 
Meer organisaties en instellingen kunnen afnemen
Deze raamcontracten zijn opengesteld voor een ruime doelgroep: entiteiten van de Vlaamse overheid, provinciale en lokale besturen, onderwijsinstellingen uit het Gemeenschapsonderwijs en het hoger onderwijs en andere Vlaamse openbare instellingen kunnen van de contracten afnemen.

In deze online infosessie (van maximum 2u) geven de experts van Het Facilitair Bedrijf jou alle benodigde info mbt deze belangrijke nieuwe raamcontracten voor telecomdiensten.


-/-

De leerrijke slidedeck KLIK HIER van deze sessie - kan (door onze leden) bekeken worden op onze V-ICT-OR bestandsbibliotheek.

De aanvullende sessie over de vraag 'hoeveel tijd heb ik nog om over te stappen? 3 maand of 2 jaar?' kan je KLIK HIER herbekijken.

-/-

EXTRA INFO ifv loonsadministratie. Voordeel alle aard: internet, computer en smartphone.

KLIK HIER - naar de webpage van de Vlaamse Overheid ivm het 'voordeel alle aard' en de bijhorende regelgeving. Werken je personeelsleden regelmatig thuis? Of hebben zij een 2de computer of smartphone ter beschikking? Dan kan je lijnmanager tussenkomen in de kosten. Dit zijn voordelen van alle aard die invloed kunnen hebben op de berekening van het salaris. Gebruikt een personeelslid de voordelen niet voor privédoeleinden? Dan dient die een erewoordverklaring in.