Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Meten is weten. Ken je onze twee-wekelijkse 'one-minute benchmark poll' reeds?

26/10/2023

Om de twee weken sturen we een nieuwsbrief uit naar onze hele community (leden, partners, ...). Eén van de vaste onderdelen hiervan is onze 'one-minute benchmark poll'. Hierin stellen we je één, twee of maximum drie vragen - waarop je snel kan antwoorden.

De resultaten hiervan delen we dan in een nieuwsbericht. Bijvoorbeeld:

  • KLIK HIER - Opleidingen in uw lokaal bestuur? Een belangrijk onderdeel in de werking?
  • KLIK HIER - Cybersecurity na de mediastorm. Liggen de lokale besturen nog wakker van de gevaren?


Meten is weten. En benchmark data capteren via surveys en polls is een belangrijk onderdeel uit de V-ICT-OR werking. Deze resultaten geven ons een concreter inzicht over de actuele situatie bij de lokale besturen, de Vlaamse overheid, de beschikbare producten en diensten op de markt, enz ... . En hiermee kunnen we dan verder mee aan de slag - door bv extra opleidingen en kennisdagen te voorzien - als blijkt dat extra kennis benodigd is.

Maar denk ook aan oa:

1 / Efficiënter beleid en dienstverlening: benchmarking kan lokale besturen helpen om beleid en dienstverlening efficiënter en effectiever te maken. Door te vergelijken met andere gemeenten kunnen ze zien welke benaderingen succesvol zijn en waar er ruimte is voor verbetering.


2 / Betere beleidsvorming en strategische planning: Benchmarking kan lokale besturen voorzien van waardevolle gegevens om beleidsbeslissingen te ondersteunen en strategische plannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van hun gemeenschap.


3 / Innovatie en technologische vooruitgang: Benchmarking kan lokale besturen inspireren om innovatieve technologieën en digitale oplossingen te verkennen die de efficiëntie kunnen vergroten en de dienstverlening kunnen verbeteren.


Als je dus deze 'one-minute benchmark poll' ziet langskomen in onze communicaties - neem zeker even de tijd om deze in te vullen, want je persoonlijke visie en de facts & figures uit je bestuur zijn zeer waardevol voor onze brede community. Zo kunnen we analyseren welke indicatoren belangrijk zijn en de werking van onze organisatie verder onderbouwen. 

-/- 

Ben je nog niet ingeschreven voor onze twee-wekelijkse nieuwsbrief? KLIK HIER om te registreren.