Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Kris Snijkers - algemeen directeur - VVSG.

16/11/2023

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Kris Snijkers - algemeen directeur - VVSG.

Vele vragen worden beantwoord in deze 25 minuten.

- Waarom is de VVSG tegen het opnemen van lokale besturen onder de NIS2-verplichtingen en welke alternatieve aanpak stellen jullie voor?

- Welke rol speelt technologie in het versterken van de band tussen lokale besturen en burgers, en hoe kunnen besturen ervoor zorgen dat technologie de menselijke aspecten van participatie aanvult in plaats van vervangt?

- Welke ethische en praktische overwegingen vindt de VVSG essentieel voor lokale besturen om in acht te nemen bij de implementatie en het gebruik van AI-technologieën, en hoe kunnen deze besturen zorgen voor een verantwoord en transparant gebruik van AI?


Dit en vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.


BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.