Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Jeroen Windey - administrateur-generaal - Agentschap Binnenlands Bestuur. ABB.

11/01/2024

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Jeroen Windey - administrateur-generaal - Agentschap Binnenlands Bestuur.

Vele vragen worden beantwoord
 in deze 45 minuten.

- Hoe zie je de toekomstige rol van ABB in het faciliteren van lokale besturen, vooral in termen van het balanceren tussen toezicht en ondersteuning? Het belang van rechtszekerheid in lokale beslissingen alsook de ondersteuning vanuit ABB in fusietrajecten en de uitbreiding van lokale statistieken en informatie.

- De Beleids- en Beheerscyclus (BBC), een methode die lokale besturen gebruiken voor planning, registratie en rapportering van hun beleid. We zien al langer in welke mate BBC verschilt van de klassieke overheidsboekhouding als een meer modern concept. Wat zijn de grootste uitdagingen en kansen voor lokale besturen bij het implementeren van de BBC-methodiek, vooral ook vanuit de modernisering ervan?

- Hoe zie je de rol van lokale besturen evolueren in het bieden van gepersonaliseerde en digitale diensten aan burgers, en welke uitdagingen en kansen brengt deze evolutie met zich mee voor de gemeenten?

En vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.

BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.