Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ManageIT congres 2024 - The Digital Renaissance of Flemish and European Cities: from Medieval Markets to City Platforms.

01/02/2024

Deze twee belangrijke data staan ongetwijfeld reeds in jullie agenda.

  • donderdag 16 mei 2024 - ShoptIT in Flanders Expo Gent
  • donderdag 03 oktober 2024 - Cyber & Information Security Dag (CIS) in Lamot Mechelen


MAAR er is dit jaar natuurlijk ook 🎉🎉🎉 donderdag 12 december 2024 - ManageIT in Hilton Antwerpen.

Met als centrale thema: "The Digital Renaissance of Flemish and European Cities: from Medieval Markets to City Platforms. A Tale of Transformation that Shaped Past and Future Digital Hubs"

‘De digitale renaissance van Vlaamse en Europese steden: van middeleeuwse economische centra tot slimme cyber stadsplatforms’ markeert een cruciaal moment waarop we de dynamische reis verkennen van de Gouden Eeuw van Vlaamse steden naar het actuele moderne digitale tijdperk. Deze steden, ooit de bakermat van innovatie en economische welvaart in middeleeuws Europa, legden de basis voor wat we nu herkennen als de basis van ons stedelijk succes: het vermogen om zich aan te passen en te evolueren.

Ons verhaal begint op de bruisende markten en gilden van middeleeuws Vlaanderen, waar een geest van ondernemerschap, culturele uitwisseling en technologische vooruitgang de regio naar ongekende hoogten van welvaart dreef. Dit tijdperk, gekenmerkt door zijn vooruitstrevende en innovatieve aanpak, schiep een precedent voor toekomstige generaties. Het is een bewijs van hoe steden, doordrenkt van geschiedenis en cultuur, stuwende motoren kunnen zijn van economische en sociale groei.

We kijken vooruit, naar het heden. We zien dezelfde creatieve steden in de voorhoede van een ander transformatief tijdperk: de digitale renaissance. Tegenwoordig maken Vlaamse steden, samen met hun Europese tegenhangers, gebruik van digitale technologieën om zichzelf opnieuw uit te vinden. Het worden slimme, onderling verbonden knooppunten waar digitale platforms de openbare dienstverlening verbeteren, de betrokkenheid van burgers bevorderen en lokale bedrijven ekaar ondersteunen. Deze moderne steden zijn niet alleen woonplaatsen, maar evolueren naar alomvattende digitale ecosystemen die hun burgers en ondernemers dienen, verbinden en empoweren.

Dit congres in onderzoekt hoe de mix van historische veerkracht en moderne innovatie in deze steden een nieuw hoofdstuk in de stedelijke ontwikkeling creëert. Het is een verhaal over transformatie dat het verleden op een ingewikkelde manier met de toekomst verbindt, en bewijst dat de essentie van het succes van een stad ligt in haar vermogen om verandering en innovatie te omarmen.

Ga met ons mee op deze unieke reis, waarbij we het pad volgen van historische centra naar hedendaagse digitale hubs, en ontdek hoe de digitale renaissance de toekomst van het stedelijk leven en bestuur vormgeeft.

-/-

SAVE THE DATE en hou onze eventpagina KLIK HIER in de gaten - meer info volgt.

🎉🎉🎉 donderdag 12 december 2024 - ManageIT in Hilton Antwerpen

De dag voordien, op woensdag 11 december 2024, voorzien we een internationale congresdag samen met de LOLA organisatie (= Linked Organisation of Local Authorities).