Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[resultaten 1-minute poll] Retentiebeleid oude mailboxen

06/03/2024

Om de twee weken sturen we een nieuwsbrief uit naar onze hele community (leden, partners, ...). Eén van de vaste onderdelen hiervan is onze 'one-minute benchmark poll'. Hierin stellen we je één, twee of maximum drie vragen - waarop je snel kan antwoorden.

Bij onze meest recente poll werd gepeild naar jullie aanpak van oude mailboxen. De vraagstelling was kort maar krachtig: "Wat is jullie retentiebeleid bij oude mailboxen?"

De respons hierop was eerder verdeeld: 40% geeft aan om één maand als retentieperiode te hanteren, dit is meteen ook de grootste groep. De rest van de respondenten hanteert een langere retentieperiode, van drie maanden tot eeuwig. 


Er waren ook bijvragen meegegeven, zijnde of er een aparte regeling wordt gehanteerd voor decretale graden, en of er eventueel apart zaken worden opgeslagen (zoals bijvoorbeeld export via .pst). Als we deze laatste twee vragen in een taartdiagram gieten, zijn het perfect ronde taarten 😉

Er wordt immers unaniem negatief geantwoord op beide vragen. Met andere woorden zijn er bij de lokale besturen die gereageerd hebben op deze poll, geen aparte regeling voor decretale graden, en worden er ook geen zaken via export of andere wijze apart opgeslagen

Ben je nog niet ingeschreven voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief zodat je ook bij de volgende poll jouw ervaringen of mening kan delen? 

KLIK HIER
 
om te registreren.