Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[ShoptIT 2024] Breakout tracks in de kijker: 4x 'samenwerken - Vlaamse overheid'.

25/03/2024

Kennis delen. Samenwerken. Slimme oplossingen. Netwerken. Blijven belangrijke onderdelen van ons komende ShoptIT 2024 congres van 16/05/2024 in Flanders Expo Gent. Met dit jaar geen 32 maar wel - 36 breakout tracks - van boeiende en inspirerende kenners, beleidsmakers en innovators.

40x kennis voor en door de grootste community van Vlaamse lokale besturen.

Ontdek tijdens 4 boeiende breakout sessies hoe de Vlaamse overheid de toekomst van lokale besturen mee vormgeeft. Leer van hun experts en beleidsmakers hoe oa technologie / methodiek een sleutelrol spelen in het efficiënter en effectiever maken van jouw bestuur.

Zie veel nieuwe mogelijkheden, deel ervaringen en bouw waardevolle contacten op met gelijkgestemde professionals van de Vlaamse Overheid.

4 breakout tracks in de kijker: 'samenwerken - Vlaamse overheid'.

10u40 - 11u30
Samenwerken loont: de inzichten van drie opschaaltrajecten.

Simon Vander Elst - Lokaal Digitaal

Vanuit de Smart Region werking, een samenwerking tussen Agentschap Binnenlands Bestuur, Digitaal Vlaanderen en VLAIO staat samenwerken centraal. Dit om onder andere lokale besturen bij te staan in hun transitie naar datagedreven beleid en te komen tot schaalbare oplossingen. Vanuit Gemeente zonder Gemeentehuis, City Of Things en Lokaal Digitaal gaan we dieper in op enkele concrete voorbeelden, namelijk:

- Gemeente Lennik:
Digitalisering oproepingsbrieven via Mijn Burgerprofiel, spreker Anais Nies (Algemeen directeur gemeente Lennik).

- Stad Gent:
Eenheid van schuld en schuldbeheer, spreker Stefan Somers (financieel directeur stad Gent).

- Stad Mechelen:
smart retail, SINCR (Sandrine Raskin).


11u40 - 12u30
Je eigen lokale producten- en dienstencatalogus.

Geertrui Timmers en Stefanie Kerkhof - ABB

We nemen je mee op expeditie langs de voordelen van een lokale producten- en dienstencatalogus (LPDC). Elk lokaal bestuur kan de info over zijn eigen producten en diensten eenvoudig en slim beheren. We gaan langs bij verschillende lokale besturen om te zien hoe zij dat doen. Op welke manier gebruiken zij die informatie meteen in tal van andere toepassingen, altijd in synch met de eigen bron-info. Laat je inspireren hoe LPDC je kan helpen om de kwaliteit van de info over jouw producten en diensten voor burgers, bedrijven en verenigingen te verbeteren. En laat je overtuigen dat jouw lokaal bestuur er zelf ook voordeel bij heeft. Word nog meer een moderne overheid die haar data op een slimme manier (her)gebruikt.


14u15 - 15u05
De eBox, MAGDA-Documentendienst, Mijn Burgerprofiel als gebruikersinterface, hoe zit dat nu precies?

Siri Craen - Digitaal Vlaanderen.

Ontdek hoe de som groter is dan de delen!


15u15 - 16u05
Digitaal beheer van markten en kermissen.

Peter Creyf – VLAIO.

Vlaanderen wijzigt de regelgeving over de ambulante en kermisactiviteiten. Ook op het lokale niveau zullen daardoor zaken veranderen. Met een raamovereenkomst en een eenmalige financiële tussenkomst wil VLAIO dit moment van verandering aangrijpen om ook het digitale beheer van ambulante en kermisactiviteiten te versnellen. Ontdek tijdens deze sessie meer details over de digitale tool, de groepsaankoop en de financiële tussenkomst van VLAIO.


-/-

KLIK HIER en ontdek alle andere sessies op de ShoptIT agenda
en reserveer je inkom tickets voor deze bijzondere dag.

WELKOM.