Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[BuyIT Public] Extra duidingsmoment voor lokale besturen.

02/04/2024

Is jouw lokaal bestuur reeds aan de slag met BuyIT Public - ons dynamisch aankoopplatform conform de wet op overheidsopdrachten?

Via BuyIT Public kun je bestellingen voor diverse IT-producten of -diensten afhandelen op basis van 'aanvaarde factuur' of via de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. BuyIT Public maakt het mogelijk om eenvoudig, snel en conform de wet op overheidsopdrachten je bestellingen te plaatsen. Je bekommert je over de noden en het juiste product, wij nemen (en het systeem) alvast enkele administratieve taken op ons.

  • Op een legale manier: het platform is juridisch getest aan de wet op overheidsopdrachten en goedgekeurd door diverse juridische partners.
  • Op een gebruiksvriendelijke manier: het team vormgeving zorgde ervoor dat de website intuïtief werkt.
  • Op een tijdsbesparende manier: geen administratieve rompslomp, geen vertragingen, geen versnipperd aankoopproces. Wel alles centraal, stapsgewijs, eenvoudig afhandelen met de nodige documentatie onderweg om achteraf alles te kunnen staven.

De prijzen en specificaties worden door de deelnemende leveranciers constant up-to-date gehouden. Je hebt steeds toegang tot je aankopen uit het verleden en de opgeslagen gunningsverslagen. Je hebt het voordeel dat je zelf de gunningscriteria bepaalt via een gestructureerde zoekopdracht in het platform. Doordat de tool je tijd bespaart kun je de markt diepgaander gaan analyseren en bevragen.

Valt jouw bestelling niet onder de aankoopprocedure van beperkte waarde maar wel onder de Europese drempels? Dan kan ik gebruik maken van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking waarbij ik mijn vraag en noden formuleer en doorstuur naar mijn selectie van aangesloten leveranciers. Zij zullen mij een offerte bezorgen die ik kan beoordelen via de zoveel als mogelijk geautomatiseerde beoordelingsmodule. Wanneer ik klaar ben met mijn beoordeling en goedkeuring heb ontvangen van mijn bestuur, kan ik mijn bestelling plaatsen.

 

Op donderdag 25 april organiseren we een duidingsmoment inclusief demo voor lokale besturen die nog niet aan de slag zijn met BuyIT Public. 

Inschrijven kan via deze link.