Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Annelies Vanderhoydonks - Advisor AI Competence Center - Digitaal Vlaanderen.

04/04/2024

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Annelies Vanderhoydonks - Advisor AI Competence Center - Digitaal Vlaanderen.

Vele vragen worden beantwoord
 in deze 20 minuten.

De integratie van AI in overheidsdiensten biedt aanzienlijke voordelen, van verbeterde efficiëntie tot gepersonaliseerde dienstverlening. Wat zijn de grootste voordelen van het integreren van AI-technologieën in overheidsdiensten? En welke rol speelt het AI Competence Center van Digitaal Vlaanderen hier juist in?

- Het gebruik van AI gaat gepaard met belangrijke ethische overwegingen - zeker in de publieke sector, zoals het waarborgen van privacy, het voorkomen van bias en het handhaven van transparantie. Hoe gaat het AI Competence Center om met deze ethische vraagstukken?

- Een gestructureerde aanpak is essentieel voor het succesvol implementeren van AI-projecten. Het AI Competence Center hanteert een specifiek raamwerk om dit te faciliteren. Welke methodologieën en best practices omvat dit raamwerk?


En vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.

BEKIJK deze aflevering ðŸ‘‰ VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.