Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

26/09/2024 - Denktankdag voor lokale besturen over data en AI. Door TomorrowLab, Exello.net en V-ICT-OR.

04/06/2024

Op donderdag 26 september 2024 organiseren TomorrowLab, Exello.net en V-ICT-OR gezamenlijk een denktankdag over de toekomstscenario’s van lokale overheden in 2040, met een bijzondere focus op data en kunstmatige intelligentie (AI). Deze dag, die plaatsvindt in de Living Tomorrow Innovatiecampus te Vilvoorde, richt zich op medewerkers van lokale besturen die betrokken zijn bij algemene strategievorming en beleid, digitalisatie, duurzaamheid en personeelszaken.

Tijdens deze bijeenkomst, van 10.00 tot 16.00 uur, zullen deelnemers de gelegenheid krijgen om bij te dragen aan de ontwikkeling van toekomstscenario’s voor de dienstverlening van lokale besturen.

Daarnaast zullen zij inzichten verwerven in de omgang met data en AI en leren hoe scenariodenken kan bijdragen aan de besluitvorming binnen hun organisaties.

HOE GA JIJ ALS LOKAAL BESTUUR OM MET DATA & AI IN DE TOEKOMST?

De denktankdag biedt een platform voor medewerkers van lokale besturen om te leren, te discussiëren en samen te werken aan innovatieve oplossingen die relevant zijn voor de toekomstige uitdagingen van hun sector.

Na deze dag zal je:
1/ Een bijdrage hebben geleverd aan toekomstscenario’s voor dienstverlening van lokale besturen.
2/ Inzicht krijgen in hoe je als lokaal bestuur kan omgaan met data en AI in de toekomst.
3/ Inzicht verwerven in hoe scenariodenken bijdraagt aan de besluitvorming in jouw lokaal bestuur.


*** Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website KLIK HIER van Living Tomorrow.
TomorrowLab, onderdeel van de Living Tomorrow groep, staat bekend om zijn unieke aanpak van ‘foresight-based innovatie met een outside-in perspectief’. Dit kenniscentrum voor baanbrekende toekomstmodellen excelleert in scenariodenken en toekomstverkenningen en heeft als doel bij te dragen aan innovatie-initiatieven die organisaties helpen succesvol te zijn in de toekomst.

Voor meer informatie:
- TomorrowLab : info@tomorrowlab.com +32 2 263 01 44
Exello.net
V-ICT-OR

-/-

TomorrowLab, Exello.net en V-ICT-OR zijn organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling en implementatie van innovatieve oplossingen voor lokale besturen. Door hun krachten te bundelen, streven zij ernaar de toekomst van lokale besturen vorm te geven en hen voor te bereiden op de uitdagingen van 2040 en verder.

-/-

Donderdag 26 september - 10u – 16u
Living Tomorrow,
Innovatiecampus
Indringingsweg 1
Vilvoorde

WELKOM