Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[Gemeente zonder gemeentehuis] 6 pilootbesturen nemen de slimme virtuele assistent Regi in gebruik.

10/06/2024

De slimme virtuele assistent Regi van het GzG-partnerschap rond Rumst is een feit! Regi begeleidt bezoekers van de websites van de eerste 6 pilootbesturen op een gepersonaliseerde manier naar de juiste info. Om zijn antwoord samen te stellen, verzamelt Regi gegevens van de websites van alle deelnemende gemeenten en ook van bovenlokale initiatieven zoals intercommunales of provinciale overheden.

Na deze lancering bij de eerste 6 besturen volgen in de loop van 2024 ook de andere 5 besturen die deel uitmaken van het project.

De komende periode wordt de virtuele assistent nog verder ontwikkeld en worden er extra functionaliteiten toegevoegd, zoals het maken van afspraken of het opvragen van documenten.

KLIK HIER naar het originele artikel van Vlaanderen.Hieronder nog 2x EXTRA INFO bij deze bijzondere samenwerking.


1/

De slimme virtuele medewerker - REGI van de regio.

Rumst wil samen met de deelnemende gemeenten bezoekers van de website en sociale media die informatie zoeken, documenten opvragen, een afspraak maken of iets willen melden, een versnelde toegang op maat aanbieden tot relevante informatie en dienstverlening. Dat willen ze bereiken door proactief te begeleiden bij de informatievraag en bovenlokale informatie aan te bieden.

In tegenstelling tot de huidige manier van werken is deze aanpak plaats- en tijdsonafhankelijk, gepersonaliseerd, proactief, regionaal en multi-platform.

KLIK HIER naar het originele artikel met de PDF downloads van: Impactmap. Blauwdruk. Succesmeting.


2/ 
Maak kennis met Regi, onze slimme virtuele assistent. Wie is Regi?

Regi is een slimme virtuele assistent die op een gebruiksvriendelijke en proactieve manier je vragen beantwoordt. Dankzij geavanceerde chatbottechnologie en kunstmatige intelligentie kan Regi op basis van de informatie op deze website de juiste antwoorden samenstellen.

Regi staat bekend om zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid. Hij zorgt ervoor dat je op een interactieve manier toegang hebt tot relevante informatie. Bovendien biedt Regi proactief informatie aan om jouw ervaring nog beter te maken. Regi werkt op elk moment van de dag en waar je ook bent, zodat je 24/7 antwoorden kunt krijgen op al jouw vragen.

Wat Regi echt uniek maakt, is dat hij het licht zag door een samenwerking van tien gemeenten in de regio Antwerpen: Rumst, Wommelgem, Wijnegem, Lint, Hove, Kontich, Ranst, Hemiksem, Mortsel en Zandhoven. Dankzij een subsidie van de Vlaamse overheid konden we dit innovatieve project realiseren.

Hoe werkt het?
Regi is een chatbot die gebruikmaakt van Azure OpenAI van Microsoft. Deze chatbot is een geautomatiseerd systeem dat op basis van door de gebruiker aangeleverde input op zoek gaat naar informatie die beschikbaar is op de gemeentelijke website en andere relevante publieke websites. De informatie wordt vervolgens op een heldere manier aan de gebruiker gepresenteerd. We passen content filtering toe om schadelijke inhoud te detecteren en te voorkomen.

Regi geeft enkel generieke antwoorden en registreert geen persoonlijke gegevens. Het is niet de bedoeling dat gebruikers van de chatbot persoonlijke gegevens doorgeven in de vraagstelling. We raden je dus aan om geen vertrouwelijke en persoonlijke informatie met de chatbot te delen.

Alle gesprekken die plaatsvinden met de chatbot worden vastgelegd voor analytische en technische doeleinden. Ze worden gebruikt om de chatbot te kunnen verbeteren. Gedurende deze periode kunnen deze dialogen geconsulteerd worden door de beheerder bij problemen.

Melden van fouten
Hoewel we ernaar streven om correcte informatie te verstrekken, kunnen we de nauwkeurigheid en de volledigheid van de informatie die door de chatbot wordt verstrekt niet garanderen. Indien je meent dat de chatbot een foutief of onvolledig antwoord geeft, vragen wij je dit te melden, zodat wij de chatbot beter kunnen trainen.


KLIK HIER naar het originele artikel van lokaal bestuur Rumst.