Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[CIS 2024] cyber and information security dag - met oa Vlaamse Toezichtscommissie (VTC) als spreker

26/08/2024

Zet je schrap voor de 8ste editie CIS - cyber and information security - dag georganiseerd voor de community van Vlaamse lokale besturen! Deze jaarlijkse V-ICT-OR kennisdag biedt een uniek platform voor het uitwisselen van kennis en ervaringen over de nieuwste trends en uitdagingen op het gebied van privacy, cyberbeveiliging en informatiemanagement.

🗲 Versterk je cyberweerbaarhied.
🗲 Bescherm jouw organisatie en burgergegevens beter dan ooit tevoren.

WELKOM op deze goedgevulde dag - donderdag 3 oktober 2024 te Lamot Mechelen - bestaande uit plenaire sessies + lunch + beursvloer + breakout tracks en netwerk receptie.

-/-

Deze experts hebben nu reeds toegezegd:

* Kurt Penninck - lokaal bestuur Blankenberge
* Boudewijn Cremers - Adviseur Informatiebeveiliging - VNG realisaties NL

* Inti De Ceukelaire - ethical hacker & cybercrime onderzoeker
* Bart Van Buitenen - Host Dasprive podcast, lector Thomas More & Vlaamse Comité voor de Mededeling van Persoonsgegevens
* alsook : Anne Teughels - adviseur - Vlaamse Overheid - VTC - Vlaamse toezichtcommissie

met een 30 minuten breakout sessie van 11:30 tot 12:00

'VTC Classic 2024'. Cloud, Cyberveiligheid en Camera's: beslissingen, richtlijnen en tools.

De Vlaamse Toezichtscommissie (VTC) speelt een cruciale rol in het waarborgen van de privacy van burgers binnen de Vlaamse overheid en publieke instellingen.

1. Cloud.
De opkomst van cloudcomputing binnen overheidsdiensten en publieke instellingen brengt zowel voordelen als risico's met zich mee. De VTC erkent de efficiëntie en flexibiliteit die cloudoplossingen bieden, maar stelt ook strenge eisen aan de verwerking en opslag van persoonsgegevens in de cloud.

2. Cyberveiligheid.
Cyberveiligheid vormt een kernonderdeel van het beleid van de VTC, omdat de beveiliging van persoonsgegevens essentieel is om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen.

3. Camera’s.
Het gebruik van bewakingscamera’s door overheidsinstanties wordt gereguleerd door specifieke wetgeving, waaronder de Camerawet en de AVG. De VTC legt hierbij een sterke nadruk op de noodzaak van transparantie en proportionaliteit bij de inzet van cameratoezicht.


ONTDEK in deze 30 minuten breakout het hele verhaal door Anne Teughels - adviseur - Vlaamse Overheid - VTC - Vlaamse toezichtcommissie.


-/-

KLIK HIER naar de eventpagina voor de complete agenda en het registratieformulier.

-/-

Deze kennisdag heeft een speciaal voordeeltarief van 165 EUR voor alle V-ICT-OR leden. Tarief voor niet leden = 210 EUR / 350 EUR.

Nog geen lid (steden en gemeenten)? Dat kan al vanaf 35 euro.
Nog geen bedrijfslid? Dat kan via verschillende formules.