Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wedstrijdvoorwaarden AWARDS 2024 - lokale ICT-persoonlijkheid, Gouden Bit & Gouden Byte.

18/09/2024

Wat?
1/ Gouden Bit Award V-ICT-OR reikt op 12 december op het congres Manage IT 2024 een prestigieuze prijs uit voor overheden of administraties die dankzij slim ingezette IT het verschil maken voor hun klanten.
2/ Gouden Byte Award Daarnaast wordt een award uitgereikt voor het project dat door een bundeling van krachten tot een gezamenlijke oplossing heeft geleid (intergemeentelijk of interbestuurlijk).

3/ Lokale ICT-persoonlijkheid award. Om de mensen te eren die zich dagelijks inzetten voor de digitale transformatie van de lokale overheid. Deze personen hebben vaak met beperkte middelen en in moeilijke omstandigheden enorme stappen gezet.

Voorwaarden.
Het project moet voldoen aan volgende voorwaarden:
• Een lokale of bovenlokale overheid, overheidsbedrijf of een sociale non-profitorganisatie organiseerde het project.
• Het project heeft de dienstverlening naar klanten aantoonbaar verbeterd.
• De invalshoek van het project kan ruim zijn: digitalisering van een dienstverlening, een website, een app, …
• De doelgroep van het project zijn Nederlandstalige burgers, ambtenaren en/of bedrijven.
• Het project startte ten vroegste in 2022 en eindigde in 2024. De resultaten van het project zijn meetbaar of zichtbaar, en moeten beschreven worden in het ingediende dossier.

Procedure.
• Elke deelnemer dient zijn eigen project in
• Elke deelnemer kan meerdere projecten indienen (1 voorstel per inschrijvingsformulier)
• Een jury maakt op basis van de inschrijvingen een shortlist van 3 geselecteerde projecten.
• De jury kan de initiatiefnemers van de 3 geselecteerde projecten contacteren met de vraag om het project verder toe te lichten en te illustreren voor Manage IT 2024.
• De jury kiest op basis van de shortlist het project waaraan de 'lokale ICT-persoonlijkheid', ‘GOUDEN BIT’ of de ‘GOUDEN BYTE’ wordt toegekend.

Criteria.
De jury toetst de ingediende projecten in eerste instantie af aan de bovengenoemde voorwaarden. Vervolgens selecteert ze de laureaat op basis van de kwaliteit van de inhoud, de uitvoering en de aangetoonde effecten van het project. De grootte, het bereik, en het budget van het project zijn geen criteria bij de beoordeling.

Deelnemen.
Iedereen die voldoet aan de voorwaarden en de criteria kan een project indienen.
• De inzendingen dienen, ten laatste op 25 november om 12u, verstuurd te zijn met het online inschrijvingsformulier. KLIK HIER en KLIK HIER
• De deelnemers aanvaarden de bepalingen van dit reglement.
• Wie geselecteerd wordt als laureaat gaat akkoord om eventueel schriftelijk meer informatie over het project ter beschikking te stellen voor maandag 2 december 2024.
• Zijn uitgesloten van deelname: het personeel van V-ICT-OR en de leden van de jury en hun overheid.
• De initiatiefnemers van de 3 geselecteerde projecten gaan ermee akkoord dat V-ICT-OR hun informatie gebruikt bij de voorstelling van de geselecteerde projecten. V-ICT-OR kan deze informatie ook gebruiken in haar publicaties

Jury.
De jury is samengesteld uit het Bestuursorgaan van V-ICT-OR. Over de beraadslaging van de jury en de uitslag wordt geen correspondentie gevoerd. De jury selecteert uit de 3 laureaten één winnaar. De jury kan eenzijdig en zonder verdere motivering beslissen om de prijs niet uit te reiken. De juryleden engageren zich tot absolute geheimhouding met betrekking tot de inhoud van de ingediende dossiers, de jurering en de resultaten van de wedstrijd tot op het moment van de aankondiging van de winnaars tijdens Manage IT 2024. Het ingediende materiaal wordt eigendom V-ICT-OR en wordt niet terugbezorgd aan de indiener.

Uitreiking.
De 'lokale ICT-persoonlijkheid', ‘GOUDEN BIT’ en de ‘GOUDEN BYTE’ prijs wordt uitgereikt tijdens Manage IT en dit op donderdag 12 december. De initiatiefnemers van de geselecteerde projecten engageren zich om aanwezig te zijn op Manage IT om hun project voor te stellen.