Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Herbekijk nu [online kennisdag] over slimme tools > oplossingscatalogus en informatieveiligheidstool.

23/09/2024

Donderdag 12/09/2024 hadden we onze online kennisdag en gingen we in detail doorheen 3 belangrijke tools uit onze community. De voorbije RKK's (regionale kenniskringen) registreerden we flink wat vragen over de concrete functionaliteiten en de unieke opportuniteiten die in deze 3 oplossingen binnen handbereik liggen. Heel veel lokale besturen zijn / willen hier nu mee aan de slag.

1/3 oplossingscatalogus
2/3 LB365
3/3 informatieveiligheidstool

Twee van deze drie live demo's staan nu reeds online om te herbekijken - op onze VLAVIRGEM bestandsbibliotheek. Ook de zeer mooie demo door lokaal bestuur Destelbergen over LB365 komt binnenkort online.

❥ oplossingscatalogus ❥ KLIK HIER

Deze tool geeft een overzicht van de referentiearchitectuur van de Vlaamse lokale besturen, waarbij hun dienstverleningsnoden worden vastgelegd in deze referentiearchitectuur.

De catalogus verbindt de vrije markt met de publieke sector door een duidelijk overzicht te geven van beschikbare software, leveranciers en standaarden.

Momenteel bevat de catalogus al meer dan 750 oplossingen. De oplossingscatalogus is GRATIS voor iedereen, ook voor de bedrijven en voor de lokale besturen.


❥ informatieveiligheidstool ❥ KLIK HIER 

De informatieveiligheid tool is een ‘package deal’. Het wil alle aspecten van persoonsgegevensbescherming bundelen zodat je (bijna) niet meer handmatig hoeft te werken. Een drieluik: je kunt er een op maat gemaakte risicoanalyse, maturiteitsmeting en veiligheidsplan mee uitwerken.

De vragenlijst voor de maturiteitsmeting werkt op basis van de ‘richtsnoeren’ (gebaseerd op ISO-normen 27k). Bovendien bezit de tool een tweede vragenlijst die uw organisatie niet alleen aan de wettelijke vereisten van informatieveiligheid toetst, maar ook aan die van de AVG (GDPR, persoonsgegevensbescherming).

Verder zijn er een groot aantal bijkomende functionaliteiten, zoals verwerkingsregisters, verwerkersovereenkomsten (incl. generieke verwerkersovereenkomst die juridisch werd nagekeken), statistieken, vraag-antwoord functionaliteit…

-/-

Herbekijken (inloggen V-ICT-OR account verplicht) enkel beschikbaar voor alle effectieve V-ICT-OR leden (= publieke sector).

Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro