Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Aan de slag met de masterplanning - bij gemeentebestuur Kalmthout.

23/11/2022

Deze week werkte V-ICT-OR een nieuwe masterplanningstraject af bij (en samen met) het gemeentebestuur Kalmthout.

Mogelijks denkt uw lokaal bestuur ook wel eens na over enkele essentiële vragen waarin we tijdens de masterplanning samen een antwoord op zoeken. Denk aan oa:

  • Wil mijn organisatie ook een smart city zijn (oftewel een slimme gemeente)?  
  • Hoe zorg ik dat de dienstverlening voor mijn burgers en klanten van zo hoog mogelijke kwaliteit is? 
  • Data ‘Informatie’ is het nieuwe goud, hoe ga ik daar mee om? 
  • Hoe zet ik technologie op een efficiënte en zinvolle manier in? 
  • enz ...

 
Stuk voor stuk thema’s waarop vele organisaties willen inzetten en mee willen vooruit gaan - als antwoord op de vele vraagstukken mbt “radicale digitalisering” waarvoor onze besturen staan. Dit enerzijds door de grote behoefte aan informatie binnen de steeds wijzigende dienstverleningsprocessen, en anderzijds door het samengaan van verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld de inkanteling van de OCMW’s.

Deze veranderingen zijn dé ideale kans om de dienstverlening efficiënter te organiseren en mee te gaan in innovatieve ontwikkelingen, zoals onder andere the Internet of Things. Om dergelijke veranderingen te kunnen realiseren moet op de juiste wijze met informatie worden omgegaan. Het leggen van een goede basis voor een toekomstgerichte informatievoorziening is dan ook zeer belangrijk. Zonder goede fundering bouw je ook geen huis.


Vanuit V-ICT-OR ondersteunden wij reeds vele organisaties bij gelijkaardige veranderprocessen.
In Kalmthout brachten we dan ook de werking van de organisatie in kaart waaruit we enkele prioriteiten konden vastleggen. In de tweede fase van onze begeleiding werkten we deze prioriteiten verder uit en kwamen we tot een concreet stappenplan waarmee we opnieuw samen aan de slag zullen gaan met het bestuur.

-/-

Zit uw lokaal bestuur ook met (gelijkaardige) vragen en weet u niet waar te beginnen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@v-ict-or.be om te kijken hoe we uw bestuur kunnen helpen.

#samenwerken