Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Actieplan V-ICT-OR vzw 2021

22/02/2021

Naar aanleiding van de concretisering van ons actieplan voor 2021, delen we graag enkele punten hieruit met onze doelgroep. Zo weten jullie ook wat er binnen onze organisatie speelt, en niet enkel andersom.

In de komende weken zullen er een aantal nieuwsberichten geplaatst worden die telkens toespitsen op 1 van onze actiepunten.

Actiepunten:

1. Thuiswerken als norm

2. Digitaal vergaderen: de tools

3. Van loket naar e-dienstverlening

4. Community

5. Het VlaVirGem-portaal

6. Algemene communicatie

7. Cybersecurity en informatieveiligheid

8. Consortia

9. Wijzigingsbeheer

 

Afgelopen jaar, 2020, stond zo goed als volledig in teken van COVID-19. Ook bij onze lokale besturen liet de mondiale pandemie een serieuze indruk na. Zo kwam onder meer de digitale transformatie in veel Vlaamse steden en gemeenten in een stroomversnelling en verliep daardoor vanaf maart 2020 een groot deel van de dienstverlening online.

Aan het einde van zo’n turbulent jaar is het dus hoog tijd om even te reflecteren. In dit plan pogen we dan ook in kaart te brengen welke interessante praktijken door meerdere lokale besturen overgenomen kunnen worden en wat er goed en minder goed verliep in het brede kader van informatie en technologie (IT). Daarnaast proberen we eveneens te kijken welke rol V-ICT-OR vzw als overkoepelende organisatie afgelopen jaar heeft gespeeld en hoe we onze werking verder kunnen optimaliseren. Waar zetten we nog meer op in tijdens 2021 en hoe kunnen we onze steden en gemeenten nog beter ondersteunen in hun digitale transformatie?

De actiepunten die de volgende weken geformuleerd en uitgewerkt worden, komen niet uit het ijle. We baseerden ons hiervoor op een enquête die werd afgenomen bij verschillende lokale besturen. Ze werden gecontacteerd via onze Regionale Kenniskringen (RKK) om de bevraging in te vullen.