Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Blockchain is van levensbelang: Uitdagingen voor overheid en onderwijs in de Lage Landen

18/12/2020

Maka De Lameillieure, Roeland Gielen, Hans Mulder en Roel Verhaert schreven samen een boek over blockchain. Het boek van de strategische vraag waarom het blockchainverhaal in het buitenland, in het bijzonder in Nederland, op meer bijval kan rekenen bij de overheden terwijl de Belgische overheden schijnbaar minder warm lopen voor het onderwerp. Het blikt terug om vervolgens vooruit te gaan.

Het boek biedt meer dan enkel een inspirerende zoektocht naar een antwoord op die cruciale vraag. De auteurs pleiten vanuit hun eigen domein en directe ervaring voor een zinvolle hernieuwing van de blockchainambities opdat de Belgische overheden ten volle de opportuniteit aangrijpen van een duurzaam digitaal verhaal waarbij ze zelf mee aan het stuur zitten. De kracht en de uitdagingen van blockchain en gelijkaardige technologieën heeft een dermate potentieel dat het meteen ook een bedreiging kan vormen voor bestaande processen.

Dit is deale leesvoer voor iedereen die een degelijke update wil over blockchain in de Lage Landen en – vooral – de perspectieven om er verder mee aan de slag te gaan.

Klik hier voor meer informatie over het boek.