Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Blockchain & Smart Contracts

23/06/2017

Blockchain is de achterliggende technologie van de virtuele cryptomunt Bitcoin.  Maar de blockchain-technologie heeft een veel ruimer potentieel dan enkel financiële transacties. Blockchain kan in allerlei processen de taken van en het vertrouwen in intermediaire of centrale partijen sterk reduceren. Soms worden deze partijen zelfs volledig overbodig. Dit laat toe deze processen efficiënter te organiseren. Wereldwijd experimenteren bedrijven en overheden dan ook met deze technologie.
 
Het potentieel van blockchain kreeg bovendien een enorme boost met de komst van smart contracts, die door middel van blockchain-technologie toelaten om regels tussen verschillende partijen af te dwingen zonder centrale, vertrouwde partij. De verwachtingen in blockchain en smart contracts liggen dan ook hoog. Het is de meest gehypte technologie van de laatste jaren en onze infosessie had de ambitie om met de voeten op de grond te blijven.  

Tijdens de uitgebreide infosessies van 7 en 14 maart jl. is Kristof Verslype van Smals Research ingegaan op de achterliggende principes van bitcoin en blockchain en bood hij een gebalanceerde kijk op de technologie, haar potentieel en uitdagingen. Vele voorbeelden passeerden daarbij de revue. Hoe blockchain een meerwaarde kan betekenen werd o.a. geïllustreerd aan de hand van een door Kristof zelf ontwikkelde proof-of-concept voor de verwerking van medische voorschriften.

U kan de slides van de infosessie hier raadplegen.

Bij uitzondering werd de volledige infosessie gefilmd. U kan er tevens de inleiding ("Blockchain - Meer dan een hype") door Frank Robben volgen. U kan de video hier bekijken.

Bron nieuwsbrief SmalsMvM