Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Deze maand verhoogt het CCB het nationale cyberveiligheidsbewustzijn door onze bevolking te motiveren om waar mogelijk 2-factor authenticatie te gebruiken. 

07/10/2020

Wachtwoorden maken ons 🤬😱😫😓! Wachtwoorden bedenken, onthouden en gebruiken is vervelend, frustrerend, tijdrovend en ook niet voor 100% veilig, want zelfs het sterkste wachtwoord kan gestolen en misbruikt worden. Daarom voert het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) dit jaar campagne om een betere beveiliging van accounts te promoten!

In het kader van de European Cyber Security Month lanceren het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition voor de zesde keer samen een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Dit jaar willen we de internetgebruiker aanmoedigen om accounts sterk te beveiligen met tweestapsverificatie.

Online accounts (bv. e-mail, sociale netwerken, internetbankieren en online webwinkels) worden meestal beveiligd met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Gebruikers kiezen helaas vaak wachtwoorden die gemakkelijk te onthouden zijn en ze gebruiken bovendien voor verschillende accounts hetzelfde wachtwoord. Dit maakt het eenvoudig voor hackers om toegang te krijgen tot die accounts. Als een buitenstaander toegang krijgt tot een account, kan die zich voordoen als de eigenaar en dit misbruiken.

Daarom raadt het CCB gebruikers aan om zoveel mogelijk tweestapsverificatie in te stellen, verschillende wachtwoorden te gebruiken en deze te laten beheren door een online wachtwoordkluis. Zo hoef je maar één wachtwoord te kennen! Dat is het wachtwoord van je wachtwoordkluis. In die kluis worden al jouw wachtwoorden bewaard. De wachtwoordkluis maakte bovendien voor al je accounts sterke wachtwoorden van meer dan 20 tekens, die je zelf nooit hoef te kennen, laat staan onthouden.

Bekijk hieronder het campagnefilmpje: "Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd. Gebruik tweestapsverificatie (2FA)"

Meer informatie rond deze campagne vind je hier.