Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitale strategie en transformatie. Start van de 'Local Digital Leaders Academy' te Hasselt.

20/01/2023

Ben jij een 'local digital leader'? Wil je er graag een worden of leer je gewoon graag bij? Dan is dit 2-daagse 'Local Digital Leaders Academy' programma ongetwijfeld iets voor jou!

Een overkoepelend programma dat wordt opgezet om zowel de leiderschapsvaardigheden (bewustwording van het potentieel van digitale technologieën om te transformeren) als de professionele vaardigheden (begrijpen van stakeholder noden, iteratieve oplevering, data gedreven werking) die nodig zijn binnen een digitale overheid te ontwikkelen.

De doelgroep zijn leidinggevenden bij lokale besturen - die verantwoordelijkheid hebben, of willen nemen, over digitale transformatieprojecten binnen hun entiteit. Waar relevant wordt aangemoedigd om in duo in te schrijven samen met een IT-manager, IT-architect of IT-projectleider binnen dezelfde entiteit.

De Local Digital Leaders Academy verzorgt opleidingen rond digitale strategie en transformatie, verzamelt beste praktijken rond deze thema’s en brengt geïnteresseerden met elkaar in contact via netwerksessies. Op die manier wil de Local Digital Leaders Academy (LDLA) de digitale maturiteit van de Vlaamse lokale besturen verhogen.

De Academy is een uitstekend platform om de digitaliseringsprojecten van je eigen organisatie kenbaar te maken aan anderen, maar ook om feedback in te winnen bij ervaringsdeskundigen als je digitaliseringsplannen nog in de kinderschoenen staan.

Benieuwd naar de agenda? De LDLA splitst zich op in twee héél interessante dagen waarbij we op dag 1 vooral kijken naar de lokale digitale transformatie en data & architectuur terwijl we op de twee dag dan weer kijken naar authentieke bronnen, de beschikbare raamcontracten en ITIL-principes.

Dag 1

Voormiddag DIGITALE TRANSFORMATIE LOKAAL

 • OESO-raamwerk
 • Smart Region
 • Open data online leeromgeving
 • Enkele best practices

Namiddag DATA & ARCHITECTUUR

 • Hoe breng ik OSLO in mijn organisatie?
 • Hoe ontsluit ik data volgens OSLO?
 • OSLO in een bestek of aanbesteding
 • Hoe zet ik een werkbaar datamanagement systeem op?

  Tijdens deze namiddag sessie geven we een korte introductie in OSLO en illustreren we met behulp van een concreet voorbeeld hoe je dit het beste kan aanpakken in je organisatie.

  Vertrekkende vanuit het voorbeeld duiden we ook hoe de data kan ontsloten worden conform OSLO. Tot slot geven we ook enkele tips en tricks om na te gaan of data in lijn is met de OSLO specificaties en geven we ook toelichting hoe dit op te nemen in je aanbesteding en/of bestektekst.

  De nadruk ligt tijdens deze sessie op een actieve participatie.


Dag 2

Voormiddag AUTHENTIEKE BRONNEN

 • Gebruik van authentieke bronnen (algemeen)
 • IPDC 2.0 / LPDC SDG
 • Digitaal archief

Namiddag ICT

 • Raamcontracten voor lokale besturen die kunnen bijdragen aan digitale transformatie
 • ITIL (Information Technology Infrastructure Library - service desk & change request org.)


Wil je deelnemen? Schrijf je dan in voor deze 2-daagse opleiding:

- VAC Hasselt op 14/03 & 28/03 (maximum capaciteit = 24 personen)

Let op, enkel voor leden! Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.