Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitalisering en ICT in één agentschap werd goedgekeurd door Vlaamse Regering

07/01/2021

De Vlaamse Regering keurt het voorstel van de minister van digitalisering Jan Jambon goed. De digitale expertise binnen de overheid zal gebundeld worden in het agentschap 'Digitaal Vlaanderen'. Door het samenvoegen van de digitale bouwstenen en ICT-producten van Het Facilitair Bedrijg en agentschap Informatie Vlaanderen ontstaat één sterke partner voor de Vlaamse en lokale overheden, met als taak de digitalisering van de overheid te versnellen en te professionaliseren.

 

Doel: Vlaanderen tot de top 5 van Europa laten behoren

Digitalisering stond al hoog op de agenda van de overheden, COVID-19 heeft dit proces echter nog versneld. Met het nieuwe agentschap zet de Vlaamse Regering nog meer vaart achter de digitale transformatie. De snelheid en wendbaarheid van de dienstverlening zal verhogen door deze reorganisatie.

Wat zijn de volgende stappen?

Eind januari 2021 zullen de ICT-diensten en -oplossingen van Het Facilitair Bedrijf verhuizen naar het agentschap Informatie Vlaanderen. Facilitaire- of aankoopgerichte diensten blijven wel bij HFB, die zich nog meer zal toeleggen op de uitdagingen op vlak van vastgoed, overheidsopdrachten en facilitair management.

Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute zal het nieuwe agentschap leiden. Het agentschap zal een nieuwe naam krijgen, ondertussen krijgt het agentschap de werknaam 'Digitaal Vlaanderen' toegekend.

Bron: Vlaamse Overheid