Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

e-Invoicing

13/10/2017

Voor lokale overheden en publieke organisaties.

De Vlaamse overheid wil lokale overheden en andere publieke organisaties sterk sensibiliseren voor elektronische facturatie.  De aangeboden informatiesessies verstrekken informatie over de voordelen van de volwaardige e-facturatie, de Europese richtlijn 2014/55/EU, het PEPPOL-model, en het beleid van de Vlaamse en federale overheid.  Er dienen zich namelijk grote opportuniteiten aan voor lokale overheden en andere publieke organisaties.  Honderden leveranciers staan bovendien al klaar om hun e-factuur naar u te sturen.

Toch is er ook een belangrijke taak weggelegd voor de lokale overheden om het lokale bedrijfsleven warm te maken voor elektronische facturatie. 

De informatiesessie worden georganiseerd in de Vlaamse administratieve gebouwen te Hasselt op 18 oktober, Gent op 8 november en Leuven op 13 november aanstaande.
Inschrijven voor deze gratis informatiesessie doet u via e.procurement@vlaanderen.be met vermelding van naam, organisatie en gekozen sessie.

Gratis e-tendering opleidingen

Zowel e-invoicing als e-tendering kaderen in het end to end e-procurement, waarbij de communicatie tussen overheid en bedrijf van begin tot einde digitaal verloopt. 
Jammer genoeg is de toepassing van e-tendering bij lokale overheden vandaag nog te laag.  Een parlementaire vraag bracht aan het licht dat bedrijven hun offerte maar digitaal kunnen indienen voor amper 40% van de door lokale overheden gelanceerde overheidsopdrachten.  
De Vlaamse overheid biedt daarom -  in samenwerking met een private partner-  gratis opleidingen aan voor e-tendering.   Tijdens de bovenvermelde informatiesessies kan u zich daar onmiddellijk voor inschrijven.

Meer informatie

https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing
of e.procurement@vlaanderen.be