Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[een blik achter de schermen] bezoek aan de Regionale Kenniskring van regio Antwerpen

10/06/2022

Gisteren bracht collega Milenco een virtueel bezoek aan de regio Antwerpen tijdens hun Regionale Kenniskring. Tijdens deze Regionale Kenniskring legde Milenco de focus op hét ‘Draaiboek voor een gemeentehuis zonder gemeente’ en onze aankomende kennisdag omtrent het beter toepassen van security binnen de bestaande cloudtools.

De automatisering van onze Vlaamse steden en gemeenten is al even bezig. Van de eerste boekhoudsystemen, die intercommunale samenwerking lieten ontstaan, tot de huidige moderne technologieën waarmee men de ontstane legacy stapsgewijs wil vervangen. Ondertussen zien we mooie Vlaamse initiatieven die de end-to-end automatisering versterken. In het ‘Draaiboek voor een gemeentehuis zonder gemeente’ staan we stil bij hoe we van een slimme gemeentelijke referentiearchitectuur kunnen evolueren naar een Vlaamse Virtuele Gemeente aan de hand van diverse vragen én antwoorden. Ook het klassieke kaartspel om aan de slag te gaan met de masterplanning ICT voor uw lokaal bestuur ontbreekt ook in deze vernieuwde editie niet.

Ook de migratie naar de cloud kan een belangrijk punt zijn in de masterplanning van uw bestuur waardoor we u ook hier vanuit V-ICT-OR willen ondersteunen.

Zo organiseren we op 15 juni in het VAC Dirk Boutsgebouw te Leuven de kennisdag ‘Hoe beter toepassen van security binnen de cloudtools van lokale besturen?’. We migreren steeds meer systemen, processen en bestanden naar de cloud maar pakken we dit ook doordacht aan. Hebben we een echte cloudstrategie en gebruiken we de beschikbare tools ten volle? Wij gaan samen met experten zoals Prof. Dr. Bruno Volckaert (Universiteit Gent) op zoek naar antwoorden.

Maar ook de lokale uitdagingen binnen de regio kwamen aan bod. Tot onze grote spijt moest Milenco vaststellen dat nog steeds heel wat IT-medewerkers er alleen voor staan ondanks de grote uitdagingen op vlak van IT. Zij dienen vaak een grote achterstand in te halen omwille van besparingen of nalatigheden uit het verleden. Waardoor zij vandaag dan ook extra druk aan de slag zijn met het versnellen van de allerbelangrijkste vernieuwingen. Wij blijven onze leden (van de kleinste gemeente tot en met de grootste stad) alvast maximaal ondersteunen en trachten hen via deze regionale samenwerking in contact te brengen met hun 'collega's' en experten die veelal met gelijkaardige vraagstukken bezig zijn.

Samen sterk.

NIEUWSGIERIG wat zo'n regionale kenniskring juist is > klik hier.

#nononsense #VICTORwerkt