Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Zelfbouwkit voor het aftimmeren van je ICT-plan

21/11/2013

Volgt het bestuur ook het rendement van haar ICT uitgaven op?  Hoe staat het management van het bestuur tegenover ICT?  Op welke manier stuurt het bestuur ICT leveranciers aan? Wat is de positie van de dienst ICT in het organigram? Deze en andere pertinente vragen worden in een handige online tool gegoten om ICT in de meest ruime zin in je organisatie te evalueren en je te begeleiden bij het aftimmeren van een krachtig ICT plan!

Bij het doorlopen van de begeleidingstool komen alle aspecten van ICT aan bod. Je hoeft de vragen niet alleen te beantwoorden, je overlegt met je collega’s of geeft specifieke hoofdstukken door. Als output krijg je een eerste plan met een overzicht van je scores. Zo zie je aan welke punten nog wat aftimmering nodig is. Aan de hand van je scores construeer je online een actieplan. Je kiest en bepaalt zelf welke actiepunten je voor welk onderdeel wenst toe te voegen.

In tijden van meer doen met minder en in minder tijd is dit zelfbouwpakket heel welkom, toch?

Deze online zelfbouwkit zal begin 2014 beschikbaar zijn op de V-ICT-OR website en is een samenwerking van VERA (steunpunt voor ICT in Vlaams Brabant), Provincie Oost-Vlaanderen en V-ICT-OR . Het wordt gebouwd naar analogie met de ISO-tool informatieveiligheid.