Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gebundelde krachten: samen voor digitale inclusie

16/04/2021

Nijpend tekort aan laptops

Niet elke jongere is een “digital native”. Niet iedereen onder hen heeft degelijke toegang tot de digitale wereld. Dat leidt vaak tot sociaal isolement, leerachterstand en minder kansen tot een geslaagde loopbaanstart. We kunnen deze digitale ongelijkheid België uithelpen. Dat begint bij het voorzien van voldoende laptops.

DigitalForYouth.be als aanspreekpunt

DigitalForYouth.be maakt de digitale wereld bereikbaar voor jongeren, ongeacht hun achtergrond. Er gaat een specifieke focus uit naar mensen tussen 6 en 25 jaar oud. De organisatie voorziet deze jongeren of de organisaties die met hen werken rond digitale geletterdheid, van de nodige hardware. Het einddoel is de digitale interesse en vaardigheden van onze jeugd vergroten.

Daarom verzamelt DigitalForYouth.be hoogwaardig tweedehands IT-materiaal. Het gedoneerde materiaal wordt opgeknapt en uitgedeeld aan educatieve of sociale organisaties in België. Daarvoor werken ze nauw samen met de Koning Boudewijnstichting.

Bijdragen is eenvoudig

Het vraagt niet veel moeite om donateur te worden. Je haalt er daarenboven zelf nog iets uit, want doneren is:

  • gratis: vanaf 20 werkende laptops haalt de organisatie kostenloos functioneel en niet-functioneel IT-materiaal op. Een handige manier om van jouw gedegradeerd materiaal af te geraken, en je doet er nog eens iemand een plezier mee. Win-win.
  • betrouwbaar: een professionele refurbishment partner leidt het logistiek proces in goede banen. Eens de data wipe uitgevoerd is, ontvang je een officieel certificaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, zowel praktisch als op het vlak van dataveiligheid. Je ICT-materiaal is in veilige handen.
  • impactvol: jij maakt het verschil voor jonge mensen die anders niet kunnen deelnemen aan onze digitale maatschappij. Je creëert meerwaarde op een eenvoudige manier.
  • ecologisch: ouder IT-materiaal wordt hergebruikt of op een milieuvriendelijke manier gerecycleerd. De planeet dankt je.

Maak vandaag nog het verschil

Draag bij tot een verbetering van de digitale skillset bij onze jongeren en geef jouw afgeschreven IT-materiaal een waardevol tweede leven. Details lees je na op digitalforyouth.be of neem rechtstreeks contact op via +32 (0)16 28 49 78 of info@digitalforyouth.be