Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR ondersteunt jullie bij 'Gemeente zonder Gemeentehuis'-ideeën!

27/08/2021

Covid-19 heeft de gehele wereld hard getroffen. Daarom investeert de Vlaamse Regering de komende jaren 4,3 miljard euro om zijn economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen. ’Vlaamse Veerkracht’ is daarmee het meest ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse Regering ooit in de steigers heeft gezet. En in dat relanceplan keurde de Vlaamse Regering het oproepenkader voor 'Gemeente zonder Gemeentehuis' goed. Dit geeft een boost van 35 miljoen euro aan de digitale dienstverlening van lokale besturen. 

Burgers en ondernemers verkiezen een gemeente die de klok rond online bereikbaar is. Waar ze met een klik op de muis hun dossiers kunnen inkijken en transacties kunnen uitvoeren. Waar ze een persoonlijk gesprek kunnen voeren via een een chatbox of videochat. Zonder verplaatsing, zonder tijdsverlies, zonder gedoe. Maar waar ze altijd welkom zijn op het gemeentehuis wanneer ze dit wensen. 

De Vlaamse Overheid maakt haar doelstellingen voor onze lokale overheden zeer sterk duidelijk en voorziet via het oproepenkader 'Gemeente zonder Gemeentehuis' hiervoor een budget van 35 miljoen euro. Binnen deze oproep zal men werken rond drie grote thema's zoals innovatieve dienstverlening, digitale democratie en de werkplek van de toekomst. 

Heb jij een leuk idee of wens je graag mee te werken aan de projecten van andere besturen? Neem binnenkort dan zeker een kijkje op de website van deze oproep of kom zeker naar een van onze Regionale Kenniskringen waarin we jullie de mogelijkheid geven om samen met ons of met andere besturen te werken rond jouw idee. Dergelijke samenwerking worden sterk aangemoedigd door de Vlaamse Regering want enkel samen bouwen we verder aan de toekomst.

Op dit ogenblik zijn er al heel wat ideeën en kijken we samen met een groep van gemeenten om deze maximaal samen te brengen! Benieuwd? Stuur een mailtje naar eddy@v-ict-or.be en we houden ook jullie gemeente mee op te hoogte!

In onze bestandsbibliotheek kan je de presentatie en de opname van deze toelichting raadplegen.