Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[kennisdag] changemanagement > donderdag 20/04/2023.

24/03/2023

Verandering doorvoeren in een organisatie 👉 hoe doe je dat?

Het is allesbehalve een makkelijke opdracht om de hele organisatie mee te krijgen in veranderings- en digitaliseringstrajecten. Daarom organiseren we deze kennisdag die een goede introductie geeft tot enkele slimme change management principes en vooral ook recente voorbeelden uit onze lokale besturen wil meegeven.

Met procesmethodiek, die door én specifiek voor Vlaamse besturen is ontwikkeld heb je een instrument in handen om de gewenste verandering in de praktijk op een systematische wijze door te voeren.

* In een eerste deel plaatsen we change management in een bredere kader van continue verandering binnen de maatschappij, het dagelijkse leven en werk.

* Daarna wordt besproken hoe change management in kleine, haalbare stappen door te voeren - middels proces management met het oog op concrete, tastbare resultaten op de werkvloer.

-/-

donderdag 20 april 2023

 • 08u30 > 09u00 ontvangst en koffie.

 • 09u00 > 9u20 opening door een Victoriaan > Andreas Nikolakopoulos.

 • 09u20 > 12u00 expertsessies door 

  1/ Wortell - Charlotte Verboven - Adoptie & Change Consultant.
  Ontdek de intern ontwikkelde SPRINT-methodologie. Tijdens deze presentatie wordt in het bijzonder ingezoomd op twee belangrijke onderdelen uit deze methodologie, namelijk "(human) Readiness" - hoe stomen we de organisatie klaar om de verandering aan te gaan -  en "Implementatie" - hoe zetten we change management in tijdens de uitrol om adoptie te verzekeren. Hiernaast worden de nodige praktijkvoorbeelden aangehaald om deze theorie te concretiseren.

  2/ expert sessie door een lokaal bestuur.

  3/ BCT - Bert Daenen - changemanagement expert lokale besturen.

 • 12u00 > 12u30 Q&A

 • 12u30 > einde sessie.

-/-

INSCHRIJVEN VIA DEZE LINK >>> KLIK HIER 

-/-


Deze hybride kennisdag heeft een speciaal voordeeltarief van 95 EUR voor alle V-ICT-OR leden. Tarief voor niet leden = 195 EUR / 350 EUR.

Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.


LOCATIE KENNISDAG
raadzaal in het gemeentehuis
Verhoevenlei 11
2930 Brasschaat