Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kwintet voor Informatieveiligheid

19/11/2014

Vorige week kwam het aspect informatieveiligheid binnen lokale besturen uitgebreid aan bod in de media. Dagelijkse aandacht voor informatieveiligheid en privacy is inderdaad belangrijk, in het bijzonder binnen de processen waarbij persoons- en sociale gegevens worden geregistreerd en uitgewisseld. Daarom zijn ook een informatieveiligheidsconsulent en –plan én een beleid rond privacy en machtigingen verplichte basisvereisten voor een optimaal bestuur.

V-ICT-OR zet reeds jaren zijn schouders onder de professionalisering van informatieveiligheid, zodat ook uw bestuur goed is voorbereid. Dit doen we op een wijze die de besturen echt vooruit zal helpen met proces-, project- en informatiemanagement. V-ICT-OR’s schouders worden steeds sterker: de besturen, de managers en hun veiligheidsconsulenten ondersteunen we nu ook maximaal met een krachtig dienstenpakket bestaande uit vijf initiatieven. Meer details hierover vindt u in bijlage.

Waar onderscheiden dit dienstenpakket en onze aanpak zich nu van gelijkaardige diensten op de markt?

  • Het programma en de inhoud zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking  en samenspraak met de oorspronkelijke beleidsmakers en regelgevers op federaal en regionaal niveau: POD MI, de Privacy Commissie (CBPL) en de Vlaamse Toezichtcommissie (VTC).
  • De modules zijn er vooral op gericht om op een snelle en efficiënte manier autonoom kennis te verwerven binnen het domein informatieveiligheid en niet afhankelijk te zijn van expertise buitenaf.  De focus ligt op een pragmatisch leerproces waarbij men belangrijke uitgangspunten zoals huidige maturiteit en omvang  van de organisatie niet uit het oog verliest.
  • Dankzij het online kennisplatform  en actieve werkruimten voor de deelnemers, kent ook de nazorg en opvolging van het leerproces aanzienlijk veel aandacht.
  • Ons dienstenpakket is bovendien competitief geprijsd.

Download hier ons kwintet aan opleidingen