Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

LBLOD Live Webinar op 28 november (12u30-14u00)

23/11/2017

Het project Lokale besluiten als gelinkte open data (LBLOD) van het Agentschap Binnenlands Bestuur doet een warme oproep aan lokale besturen om deel te nemen aan de live webinar voor de review van het semantisch datamodel Besluit op 28 november 2017 (12u30-14u00).

Een semantisch datamodel beschrijft het gemeenschappelijk begrippenkader om de gegevensuitwisseling over besluiten tussen besturen mogelijk te maken. Het datamodel Besluit laat toe om besluiten en notulen gelinkt op te maken, gelinkt authentiek te bewaren en gelinkt te ontsluiten.

Hoe meer mensen het datamodel bekijken, hoe groter de garantie dat het datamodel alle nodige informatie bevat. Daarom is het ook van belang dat zoveel mogelijk mensen die dagelijks in lokale besturen besluiten opmaken deelnemen aan de webinar. Je hoeft je hiervoor niet te verplaatsen. Het enige wat je nodig hebt, is een pc met stabiele internetverbinding.

Schrijf je in voor deze live webinar op 28 november 2017 van 12u30-14u00 via digitaalABB@bz.vlaanderen.be. Wil je het model als eens op voorhand doornemen, dat kan! Download het te reviewen model over besluiten hier.

Ga naar onze website voor meer informatie over het project LBLOD en de live webinar.