Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

LBLOD Live Webinar op 8 december 2017 (12u30-14u)

07/12/2017

Na de leerrijke webinar over het datamodel Besluit organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur een tweede webinar in het kader van het project Lokale besluiten als gelinkte open data (LBLOD). De live webinar op 8 december 2017 (12u30-14u) gaat dieper in op het semantisch datamodel Mandaat.

Het semantisch datamodel Mandaat beschrijft het gemeenschappelijk begrippenkader van een mandaat en de invulling van het mandaat door een mandataris. Het datamodel Mandaat laat toe om een gelinkte mandatendatabank op te zetten op basis van gelinkte besluiten.

Hoe meer mensen het datamodel bekijken, hoe groter de garantie dat het datamodel bruikbaar is in de praktijk. Daarom is het ook van belang dat zoveel mogelijk mensen die besluiten opmaken of die vertrouwd zijn met het bijhouden van mandaten in een eigen databank of in de mandatendatabank van het Agentschap Binnenlands Bestuur deelnemen aan de webinar. Je hoeft je hiervoor niet te verplaatsen. Het enige wat je nodig hebt, is een pc met stabiele internetverbinding.

Schrijf je in voor deze live webinar op 8 december 2017 van 12u30-14u via digitaalABB@bz.vlaanderen.be. Wil je het model als eens op voorhand doornemen, dat kan! Download het te reviewen model over mandaat.

Ga naar onze website voor meer informatie over het project LBLOD en de live webinar.