Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wat is de stuurgroep Lokaal E-gov juist ?

17/02/2023

Enkele jaren richtte V-ICT-OR vzw de stuurgroep lokaal e-government op dat een platform dient te zijn waar ideeën worden uitgewisseld rond een digitale en online overheid. 

De stuurgroep is opgebouwd uit vertegenwoordigers afkomstig uit de verschillende beleidsdomeinen binnen lokale besturen en de Vlaamse en de federale overheid. Concreet worden de lokale besturen vertegenwoordigd door: V-ICT-OR (Vlaamse ICT organisatie), exello.net, VLOFIN (Vlaamse Lokale Financieel beheerders), VVBAD (Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie), VVP (Vereniging Vlaamse Provincies) en VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten).

Voor de Vlaamse overheid sluiten hierbij het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB), Agentschap Informatie Vlaanderen (AIV) en Het Facilitair Bedrijf (HFB) aan en voor de federale overheid is dit de Federale overheidsdienst Beleid & Ondersteuning (BOSA).

De stuurgroep komt om de 6 weken online samen op woensdagavond tussen 18u en 20u.

Volgende week woensdag (22 februari 2023) gaat er opnieuw een stuurgroep Lokaal E-gov door met enkele interessante topics.

Wil je deelnemen? Laat het ons weten via info@vlavirgem.be


Het programma:

18:00 - 18u30     LB365 - concept en integratie Vlaamse Bouwstenen

18:30 - 19:00      AI en LPDC

19:00 - 19:30      Het nationaal coördinatiecentrum

19:30 - 20:00      Discussie cybersecurity: waar zit de pijn