Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ondersteuning voor verdere verbetering informatieveiligheid.

09/03/2022

2022 is hét jaar om verder werk te maken van het verbeteren van de informatieveiligheid bij jouw bestuur! Circa 1,4 miljoen euro ondersteuning voor een ruim scala aan inspanningen mogelijk.

Wil je werken aan de verbetering van (de veiligheid van) je digitale processen, je ICT-gebeuren en de ruimere informatieveiligheid ? Bestel dan naar eigen keuze via onze raamovereenkomst diensten om (de verbetering van) je (huidige en toekomstige) informatiebeveiliging te helpen voorbereiden, controleren en/of bewaken. Je kan hiervoor 50% cofinanciering krijgen voor deze aanvullende werkzaamheden na een basis-ICT-veiligheidsaudit. Ook bestellingen voor het hertesten/opvolgen van eerder vastgestelde verbeterpunten komen hiervoor in aanmerking.

Intussen keurde het Vlaams parlement de nodige decretale bepalingen goed zodat in 2022 nog circa 1,4 miljoen euro ondersteuning kan worden geboden aan lokale besturen specifiek voor het verbeteren van de informatieveiligheid. Alles moet wel uitgevoerd en afgerekend zijn vóór eind 2022, dus wees er tijdig bij!

In de periode 2020-2021 bood de Vlaamse overheid cofinanciering aan voor het uitvoeren van een ICT-veiligheidsaudit om de ICT-werking en de informatieveiligheid bij lokale besturen te verbeteren. Meer dan een derde van de lokale besturen maakte reeds gebruik van dat cofinancieringsaanbod. De eerste resultaten tonen aan dat deze lokale besturen er op korte termijn onder meer in slaagden om een beduidend aantal kwetsbaarheden op het vlak van cybersecurity weg te werken.

CONTENT via Digitaal Vlaanderen > over het ondersteuningsaanbod in 2022. 

MEER INFO hoe je kan deelnemen > ICT-veiligheidsaudits - Audit Vlaanderen