Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van BuyIT Public - 2 duidingsmomenten.

08/03/2023

Heel wat organisaties onderhevig aan de wet op overheidsopdrachten geven al eens mee dat een aanbesteding een immense administratieve rompslomp met zich meebrengt. 27 februari lanceerden we in samenwerking met Vlaanderen en het gemeentebestuur van Stekene ons vernieuwde platform dat de administratieve rompslomp zoveel mogelijk reduceert. 

Drie jaar geleden zijn we reeds gestart met de bouw van een aankoopplatform conform de wet op overheidsopdrachten. “Een logische keuze,” zegt Eddy Van der Stock, CEO en voorzitter van V-ICT-OR vzw. “Vanuit onze community ontvingen we namelijk heel wat verzuchtingen rond de administratieve rompslomp tijdens de aankoop van IT-producten of diensten”. Meer dan 15% van de Vlaamse lokale besturen hebben de meerwaarde van BuyIT Public reeds ontdekt in de eerste fase van het platform. momenteel al 

“Als lokaal bestuur dienen we natuurlijk vaak snel te schakelen en ondanks de grote vereenvoudiging bij onze kleinere aankopen, hadden we ook nood aan een vereenvoudiging van onze grotere aankopen,” zegt algemeen directeur van Stekene Wim Mommaers. “In samenwerking met V-ICT-OR vzw werkten we dan ook aan een nieuwe fase van BuyIT Public en treden we op als aanbestedende overheid voor dit dynamisch aankoopsysteem.”

Via deze tweede fase van dit aankoopplatform krijgt de aanbesteder de mogelijkheid om eenvoudig producten of diensten aan te kopen via de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking waarbij men tot 140.000 euro per bestelling kan besteden. “Ook hier maakten we natuurlijk werk van (administratieve) vereenvoudiging,” zegt voorzitter Eddy Van der Stock, “via enkele klikken vraag je offertes aan en ook de gunningsbeslissing verloopt waar mogelijk automatisch.”

Op woensdag 15 maart zullen wij de nieuwe fase van BuyIT Public ook officieel voorstellen aan alle lokale besturen én leveranciers. Ben je daar graag bij? Schrijf je dan zeker in voor volgende events. 

-/-

Duidingsmoment - voor resellers - op woensdag 15 maart om 13:30 ( Klik hier )

Duidingsmoment - voor aankopers - op woensdag 15 maart om 10:00 ( Klik hier )

-/- 

Niet zo lang geleden was collega Milenco ook te gast in de V-ICT-OR op de sofa podcast - met BuyIT Public als belangrijkste topic.