Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

U kunt weldra zelf de toegang beheren tot uw API of databron. Ontdek het Self-Service Beheerportaal van Digitaal Vlaanderen.

12/05/2023

Op woensdag 19 april lanceerde Digitaal Vlaanderen het gloednieuwe self-service Beheerportaal waarmee u uw API’s die geïntegreerd zijn met het Vlaams Toegangsbeheer (ACM) in een server-naar-server context, volledig autonoom kunt beheren. 's Avonds was het Team Veiligheidsbouwstenen alvast te gast in de Stuurgroep Local E-gov waar zij ons een inzicht verschaften rond de werking van het Beheerportaal aan de hand van een interessante slidedeck en een live demo.

Het Beheerportaal biedt API-beheerders en -eigenaars van Vlaamse en lokale overheden de mogelijkheid om op autonome basis hun API’s die met ACM geïntegreerd zijn, te beheren – met inbegrip van de client-applicaties die hun API’s mogen consumeren. Het Beheerportaal is met andere woorden een self-service-tool die leidt tot een verhoogde aansluitingsflexibiliteit. 

De werking van de eerste module van het nieuwe Beheerportaal, de OAuth Client Credentials Grant-beheermodulewerd alvast kort toegelicht. In deze module kunnen API’s die in een server-naar-server context geïntegreerd zijn met het Vlaams Toegangsbeheer (ACM) op basis van het OAuth-protocol, volledig autonoom beheerd worden. Ook de client applicaties die uw API mogen consumeren horen daarbij.

Wil je meer weten? 

Bekijk dan zeker de opname van deze interessante demo !