Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ontdek tijdens Shopt IT wat V-ICT-OR voor u kan betekenen!

29/04/2019

CENTRAAL AANMELDINGSREGISTER 

U hebt er wel al van gehoord: de problematiek van ‘kamperende ouders voor de schoolpoorten’. Ouders willen hun kind koste wat kost inschrijven in een school naar hun keuze, terwijl die scholen dikwijls het ‘first come first served’ principe hanteren, met ellenlange wachtrijen en veel frustratie tot gevolg. 
V-ICT-OR pakt met zijn aanmeldsysteem CAR (Centraal Aanmeldingsregister) de pijnpunten aan rond de inschrijving van leerlingen in het basisonderwijs. De tool wijst leerlingen op objectieve wijze beschikbare plaatsen toe, en dit op basis van een geavanceerd algoritme (o.a. gebaseerd op woonplaats en voorkeur scholen, maar niet op ‘first come first served’ basis). Zowel individuele scholen als groepen scholen (scholengroep, LOP-gebied, enz.) kunnen gebruikmaken van de tool. Met één school of met meerdere scholen gebruikmaken van de tool: aan u de keuze.

OSIRIS 

OSIRIS is een krachtig hulpmiddel dat lokale besturen, uitvaartondernemingen en crematoria in staat stelt aangiftes van overlijden op digitale wijze te verwerken. Verder faciliteert de applicatie de uitwisseling van gegevens en documenten rond overlijdens door deze op 1 plaats te centraliseren.

HORECALOKET 

Het digitaal horecaloket is een dynamisch systeem dat de startende ondernemer door de wettelijke vereisten leidt voor zijn specifiek type onderneming (hotel, restaurant of café). Zo kunnen er via het systeem horecavergunningen worden aangevraagd en afgehandeld. Bij de begeleiding van de ondernemer wordt zoveel mogelijk beroep gedaan op authentieke bronnen zoals de Kruispuntbank van Ondernemingen en het Rijksregister. Dankzij de tool vermindert de administratieve last zowel voor de ondernemers als voor de lokale besturen. Het gaat om de juiste keuze en afhandeling van verzekeringen, prijsaanduidingen, muziek, rook- en alcoholbeleid, BTW, hygiëne, voedselveiligheid, milieu, afval, terrasvergunning, uithangborden, enzovoort.

Wil u Andreas & Louis van V-ICT-OR (en tal van andere interessante sprekers) horen, kom dan naar Shopt IT op 16 mei 2019 in het ICC in Gent

>> Klik hier voor het volledige programma
>> Klik hier om in te schrijven