Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[persbericht] Een nieuwe fase voor hét aankoopportaal voor lokale besturen: BuyIT Public

27/02/2023

Heel wat organisaties onderhevig aan de wet op overheidsopdrachten geven al eens mee dat een aanbesteding een immense administratieve rompslomp met zich meebrengt. Vandaag lanceert de Vlaamse ICT Organisatie in samenwerking met Vlaanderen en het gemeentebestuur van Stekene haar vernieuwde platform dat de administratieve rompslomp zoveel mogelijk reduceert. Maak kennis met BuyIT Public.

Drie jaar geleden startte de Vlaamse ICT Organisatie met de bouw van een aankoopplatform conform de wet op overheidsopdrachten. “Een logische keuze,” zegt Eddy Van der Stock, CEO en voorzitter van V-ICT-OR vzw. “Vanuit onze community ontvingen we namelijk heel wat verzuchtingen rond de administratieve rompslomp tijdens de aankoop van IT-producten of diensten”.

Via het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) ondersteunde de Vlaamse Overheid de opstart van BuyIT Public. “Via BuyIT Public heeft V-ICT-OR een efficiënte aanpak ontwikkeld voor zowel leveranciers als aanbesteders. De publieke aankopers kunnen met BuyIT Public rekenen op correcte prijzen voor kwaliteitsvolle IT-producten en diensten,” zegt Veerle Lories, PIO projectleider. “Via de eerste fase van het platform bieden we de aanbesteder de mogelijkheid om kleinere aankopen te plaatsen via de overheidsopdrachten van beperkte waarde én een automatisch gegenereerd gunningsverslag te verkrijgen”, zegt Eddy Van der Stock. “Op deze manier is BuyIT Public niet alleen innovatief maar zorgt ze ook voor een administratieve vereenvoudiging langs de kant van de aanbesteder,” sluit Veerle Lories af.

Vandaag lanceert V-ICT-OR vzw een nieuwe fase in dit project. “Als lokaal bestuur dienen we natuurlijk vaak snel te schakelen en ondanks de grote vereenvoudiging bij onze kleinere aankopen, hadden we ook nood aan een vereenvoudiging van onze grotere aankopen,” zegt algemeen directeur Wim Mommaers. “In samenwerking met V-ICT-OR vzw werkten we dan ook aan een nieuwe fase van BuyIT Public en treden we op als aanbestedende overheid voor dit dynamisch aankoopsysteem.”

Via deze tweede fase van dit aankoopplatform krijgt de aanbesteder de mogelijkheid om eenvoudig producten of diensten aan te kopen via de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. “Ook hier maakten we natuurlijk werk van (administratieve) vereenvoudiging,” zegt voorzitter Eddy Van der Stock, “via enkele klikken vraag je offertes aan en ook de gunningsbeslissing verloopt waar mogelijk automatisch.”

-/-

BuyIT Public is gratis te gebruiken voor de V-ICT-OR leden. Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.

Wil je ook gebruik maken van dit aankoopportaal (als koper of verkoper)? Contacteer buyitpublic@v-ict-or.be

Meer info over BuyIT Public - klik hier.