Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Regionale Kenniskring "Vlaams Brabant Oost"

31/03/2017

Afgelopen woensdag gaf V-ICT-OR vzw in de gemeente Tervuren het startschot om ook in het oosten van Vlaams-Brabant sterker in te zetten op kennisdeling via de regionale kenniskringen.

Op de uitnodiging werd ingegaan door heel wat medewerkers uit lokale besturen van deze regio. Er werd door de aanwezigen niet alleen gepleit voor kennisdeling over bestuursgrenzen heen. Het was voor de aanwezigen ook helder dat bij kennisdeling alle IT-actoren binnen het bestuur moeten betrokken worden. Concreet bedoelt men naast IT-medewerkers ook politici en leden van het MAT. Dit idee sluit naadloos aan bij de filosofie welke onze organisatie voortdurend  tracht te faciliteren. Alleen op deze wijze kan immers de kloof tussen technologie en beleid gedicht worden.

V-ICT-OR engageert zich om deze kenniskring verder te voeden met informatie, sprekers, … zodat zo de aanwezigen geïnspireerd worden en hierdoor binnen hun bestuur het uitgestippelde beleid beter en efficiënter kunnen waarmaken. 

De kenniskring kreeg de voorlopige roepnaam VBO (Vlaams-Brabant Oost) en staat open voor al wie tracht beter beleid te maken middels het slim inzetten van IT. 

Wil je meer weten over de werking van deze of andere regionale kenniskringen? Neem dan gerust contact op met ons via info@v-ict-or.be