Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Terugblik: debat kennisdag goed opdrachtgeverschap

05/10/2016

Aan het einde van de kennisdag goed opdrachtgeverschap was er nog ruimte voor een aantal stellingen waar de sprekers in interactie konden gaan met het publiek. We geven hieronder een kort overzicht van de discussiepunten.

 

“Vooral in het voortraject loopt heel wat fout”

 De sprekers geven aan dat het voortraject zeker een van de cruciale factoren is. De fase van het voortraject is vaak een intensieve fase, maar door kennis en expertise uit eerdere raamcontracten leert men vaak al heel veel. 

 

“Elk dossier moet een clausule bevatten waardoor alle 308 lokale besturen kunnen instappen zonder nieuwe administratieve procedure”

Het is belangrijk om op voorhand al aan te geven welke besturen potentieel kunnen deelnemen, zodat de inschatting van volumes eenvoudiger wordt. Er is mogelijkheid tot discussie voor opdrachten die onder de nieuwe opdrachten zullen worden gepubliceerd. 

 

“De goede oude centrale aankoopcentrale op bovenlokaal niveau is nodig”

 De ambitie van de Vlaamse overheid was niet om de zorg volledig weg te nemen. De Vlaamse overheid wil raamcontracten openzetten, maar met respect voor de lokale autonomie. Er wordt gestreefd om de link tussen de eisen van de klanten en de evoluties van de markt zo goed mogelijk te waarborgen. 

 

We heten u ook van harte welkom op onze Cyber- en Information Security Conferentie op vrijdag 28 oktober.