Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR Academy presenteert 'Webinar Cyberactieplan'

12/05/2021

Hoe reageer je als gemeente bij een cyberaanval. Wie contacteer je? Wat doe je?

Cyberaanvallen lijken bijna schering en inslag te worden. Eind vorig jaar werd er een labo aangevallen waar er COVID testen werden geanalyseerd. Dit voorjaar kwamen de grote problemen naar boven met de Microsoft Exchange Servers en nog recenter was er de DDoS-aanval op de netwerken van Belnet.

Maar hoe reageer je als organisatie op een cyberaanval. Wie bel je eerst? Welke organisatie kan je waarmee helpen?

Tijdens een webinar op 29 juni om 14u00 kijken we naar hoe je als organisatie reageert op een cyberaanval. Het doel is te komen tot een toolkit van acties die jou in staat stelt om met enige zekerheid de juiste stappen te zetten wanneer je geconfronteerd wordt met een cyberaanval.            

Deze webinar wordt gegeven door Kurt Maekelberghe van Smals. Kurt zette zijn eerste stapjes in de IT wereld bij Alcatel en Verizon in de jaren ’90. Sinds 2018 is hij hoofdconsultant voor Information security bij Smals en DPO bij de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid.

Smals is een permanente belangengemeenschap van Belgische (semi-)overheidsdiensten, opgericht voor de ondersteuning en de uitbouw van e-government. Door de borging van kennis en ervaring en door de schaaleffecten wordt aldus aanzienlijk bespaard op ontwikkelings-, beheers- en exploitatiekosten van de informatiesystemen.

 

 Inschrijven doe je hier.