Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR ondersteunt uw bestuur met het oog op een verhoogde digitale maturiteit

14/11/2016

Deze zomer werden de resultaten van de I-Monitor gepubliceerd. Naar aanleiding van die resultaten zet V-ICT-OR actief in op de ondersteuning van lokale besturen. Eddy Van der Stock, Johan Van der Waal en Jolien Dewaele illustreren tijdens deze sessie in Manage IT welke ondersteuning V-ICT-OR uw bestuur kan bieden met het oog op een verhoogde digitale maturiteit en een geoptimaliseerde werking en organisatie van uw bestuur.

In het eerste luik staan we stil bij de dynamische webtool waarin u als bestuur uw resultaten van de I-Monitor kunt invoeren (mocht dat nog niet gebeurd zijn), uw antwoorden op de vragen wijzigen en uzelf kunt vergelijken met andere besturen en het Vlaamse gemiddelde. Voor al uw vragen daaromtrent staat een digitale coach ter beschikking om u verder op weg te helpen.

Vanuit de webtool maken we de brug naar de softwarecatalogus. De softwarecatalogus biedt lokale besturen een goed fundament om hun informatiearchitectuur inzichtelijk te maken. Vanuit deze inzichten is het eenvoudig om verbeteracties op te zetten en bijgevolg de dienstverlening te optimaliseren.

Ten slotte belichten we in deze sessie het masterplan informatievoorzieningen met het bijhorende kaartspel. Op die manier kunt u onmiddellijk aan de slag binnen uw lokaal bestuur. We illustreren u aan de hand van concrete voorbeelden hoe u strategische beleidskeuzes kunt koppelen aan informatie en technologie en welke ondersteunende principes u daarbij kunnen helpen.

Het volledige programma van Manage IT is beschikbaar via de website, waar u zich eveneens kan inschrijven.