Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[video] Het LB365 consortium. Samenwerken. Interbestuurlijk nadenken over nieuwe oplossingen.

15/02/2024

Het LB 365 platform zorgt voor een unieke samenwerking tussen verschillende lokale besturen en marktspelers.

Het zet in op het centraliseren en hergebruiken van gegevens. Om de dienstverlening naar burgers en ondernemers te digitaliseren, worden generieke processen uitgedacht die bruikbaar zijn in elk lokaal bestuur.

De LB bus is een belangrijk onderdeel dat zorgt voor ontzorging van koppelingen en integraties. Deze biedt de mogelijkheid om data op een uniforme, eenvoudige, interoperabele (OSLO compliant) en veilige manier te ontsluiten uit en naar verschillende databronnen.

Door de functionaliteiten te mappen op een referentiearchitectuur, krijgt het lokaal bestuur inzicht in de taken die moeten uitgevoerd worden. De software waar het lokale bestuur gebruik van wilt maken, kan vervolgens ingezet worden om meerdere processen te ondersteunen.

• V-ICT-OR collega Andreas Nikolakopoulos
• Nancy Nimmegeers - gemeente Aalter
• Peter Beunnens - stad Torhout
• Gigi De Schryver - gemeente Brasschaat
• Louis Massagé - gemeente Dilbeek

... vertellen over de vele opportuniteiten van het LB365 platform - voor hun lokale besturen.-/-

Het idee van samenwerking, het delen van middelen en kennis, is de sleutel van het behalen van doelen en het oplossen van uitdagingen. Kostendeling is belangrijk, maar samenwerking reikt verder. Samenwerken creëert synergiën waarbij onze gezamenlijke inspanningen meer opleveren dan de som van onze individuele bijdragen.


Wens je meer te weten over LB365, neem contact op via LB365@v-ict-or.be 

KLIK HIER voor de productpagina.