Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wist je dat ... je als lokaal bestuur jouw organisatiewerking in kaart kan brengen via de IT-referentiearchitectuur?

03/02/2020

De Vlaamse ICT Organisatie biedt zijn leden gratis en voor niets een generieke 'referentiearchitectuur' aan, een plaat die de werking van een lokaal bestuur in kaart bracht via referentiecomponenten en waarmee alle mogelijke oplossingen gevonden kunnen worden voor de optimale werking van een lokaal bestuur.

Door de 'oplossingencatalogus' verder aan te vullen (een andere tool op hetzelfde platform vlavirgem.be) krijg je op de kaart duidelijk te zien welke types software je al in huis hebt (groene blokjes), en welke nog niet (blauwe blokjes). Klik je vervolgens op een referentiecomponent (types tools op de plaat) dan zie je de bijhorende oplossing die je voor dat type software gebruikt. Dat levert een handig overzicht op waarmee je toekomstgericht je werking kunt gaan verbeteren.

Maar er is meer! We werken aan:

  • Een datamodel achter de plaat waarmee je je dataflow tussen toepassingen zal kunnen visueel uitwerken
  • De mogelijkheid om koppelingen van je eigen organisatie in kaart te brengen (type, tussen welke toepassingen, welk soort data vloeit erlangs ...)

Houd ons nieuws in de gaten voor meer info hieromtrent!

V-ICT-OR heeft een werkgroep die de referentiearchitectuur voor alle Vlaamse lokale besturen nog interessanter wil maken. Zin om mee te werken of simpelweg op de hoogte te blijven van de bijeenkomsten van de werkgroep? Laat het ons weten via referentiearchitectuur@v-ict-or.be, dan nemen we je op in de communicatie!