Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wordt uw project de 'API van het jaar'?

01/07/2019

Ontwikkelde uw onderneming of instantie een vernieuwende API (Application Programming Interface) die Vlaanderen nog sterker digitaal verbindt? Slaagt de API erin om administratie eenvoudiger te maken of overheidsdiensten efficiënter te laten samenwerken? Dien uw project in en sleep één van de awards in de wacht.

Informatie Vlaanderen omarmt digitale innovatie en streeft naar één doel: Vlaanderen verbonden maken. Daarom organiseert Informatie Vlaanderen, digitaliseringsagentschap van de overheden in Vlaanderen, voor de allereerste keer zijn wedstrijd 'API van het jaar'. Innovatieve projecten die technologie en overheid met elkaar laten communiceren, verdienen immers extra aandacht.

API’s die zorgen voor administratieve vereenvoudiging, innovatie en zin tot samenwerking, maken kans om bekroond te worden met de exclusieve awards 'Beste API' en 'Beste toepassing van een API'.

Hoe deelnemen? 

U kunt API-projecten indienen tot en met maandag 9 september 2019. De inschrijvingsmodule vindt u hier. Hou er rekening mee dat er een link moet zijn met de publieke sector en dat de API operationeel en voldoende beschreven moet zijn. Meer details en de wedstrijdvoorwaarden vindt u op deze pagina.

Een vakjury selecteert de genomineerden en uiteindelijke winnaars.

Hoe verloopt de wedstrijd?

De genomineerden worden bekend gemaakt in de tweede helft van oktober. Op woensdag 27 november 2019, op de nocturne van de Trefdag Digitaal Vlaanderen, reikt Informatie Vlaanderen de awards 'Beste API' en 'Beste toepassing van een API' feestelijk uit.

  • 23/05: inschrijvingen geopend
  • 09/09: deadline inschrijvingen
  • vanaf 15/10: bekendmaking genomineerden

27/11: bekendmaking winnaars