Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Zaadjes van Vlaanderen Radicaal Digitaal worden uitgezaaid (disseminatietraject)

18/01/2016

Als onderdeel van Radicaal Digitaal draait binnen het project "Samen het interbestuurlijk gegevensverkeer verbeteren" het onderdeel disseminatie op volle toeren.
Met disseminatie wordt het "uitzaaien", van alle bestaande bouwstenen binnen de Vlaamse overheid, bedoeld. Bouwstenen die kunnen bijdragen om de dienstverlening van de gemeenten naar een hoger peil te brengen.
De Vlaamse Overheid neemt het voortouw in dit onderdeel van het programma en deze week werden de eerste stappen gezet om V-ICT-OR en VVSG op de hoogte te brengen omtrent welke diverse bouwstenen het in eerste instantie zal gaan.
Duidelijk is dat hier nog stappen te maken zijn, maar het VlaVirGem team van V-ICT-OR zit niet stil. Juist in het adoptie traject zal V-ICT-OR zorgen voor een eenduidige aanpak van deze bouwstenen. Via een webtool en voorlichting tijdens de regionale kenniskringen kunnen besturen op eenvoudige wijze de bouwstenen straks gaan implementeren. Vanaf eind januari zullen de eerste bouwstenen beschikbaar zijn.