Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Inloggen op websites: wie steelt onze paswoorden?

05/03/2014

Niemand, als je maar een beetje voorzichtig bent, én het juiste toestel gebruikt!

Intel -dat we kennen van de 'motor' in onze computers- blijft investeren in de beveiliging van computers, tablets en smartphones. Digitale beveiliging is niet langer iets wat alleen op 'grote' servers en PC's van belang is, maar wordt steeds belangrijker in tablets en smartphones. Ook daar wil Intel zorgen voor een veilige omgeving en veilige internetverkeer. Een explosie van mobiele toestellen zorgt op zijn beurt ook voor nieuwe beveiligingsuitdagingen.

Na jaren is Intel uniek geplaatst om gebruikers een veilige oplossing te bieden op alle toestellen, vooral met software van McAfee, een bedrijf uit de Intel-stal. Maar ook op de tablets en smartphones speelt Intel een belangrijke rol.

"Een goed voorbeeld hiervan is het combineren van onze Intel Identity Protection Technology, met de DIGIPASS-authenticatietechnology van Vasco", zegt Stijn Derache, Country Manager van Intel. "Zo zorgen we er samen met VASCO voor dat je thuis op het internet of op het werk -met een toestel op basis van Intel technologie-  heel veilig en heel gebruiksvriendelijk kan inloggen op diverse sites". Dat zonder additionele externe hardware zoals paswoord generatoren, kaartlezers of mobiele telefoons (die paswoorden via SMS ontvangen). 

Dit is een unieke samenwerking van hardware en software die op korte termijn ook uitbreiding naar de eID zal vinden. De eID kan er op termijn voor zorgen dat de eindgebruiker alle verschillende paswoorden die hij nu heeft, kan vergeten, zowel voor overheidsdiensten als voor bank- en gezondheidszorgapplicaties. Hierdoor kunnen we toch een hoge mate van beveiliging realiseren, terwijl we de ervaring van de eindgebruiker vergemakkelijken."

Het leven wordt mooi. En veilig!

BRON