Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kids-ID, een identiteitsdocument dan je kinderen beschermt

07/03/2014

De kids-ID is een identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan twaalf. Net als de eID heeft de kids-ID het formaat van een bankkaart en bevat ze een microchip. De kaart is drie jaar geldig en helpt je kind als het zich in moeilijke omstandigheden bevindt.

Hallo Ouders
Dankzij de microchip zijn er ook voor de kids-ID een aantal handige tools. Zo biedt de kaart dankzij de dienst Hallo Ouders een extra bescherming voor kinderen in geval van nood. Hallo Ouders maakt het namelijk mogelijk telefonisch contact op te nemen met de ouders (of familie, vrienden, buren...) wanneer een kind in moeilijkheden verkeert.

Hoe?
Als je de toepassing Hallo Ouders activeert, kunnen personen die je kind aantreffen het nummer 078/150 350 bellen. De toepassing  vormt vervolgens automatisch telefoonnummers die je vooraf opgegeven hebt. Je kunt tot zeven nummers opgeven. Hallo Ouders gaat de lijst van alle opgegeven telefoonnummers af tot er iemand opneemt. Neemt er niemand op, dan wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar het noodnummer van Child Focus, dat 24u op 24u beschikbaar is. Leg dus aan je kinderen uit dat ze via de kids-ID altijd weer thuis kunnen geraken, waar ze zich ook bevinden.

Meer toepassingen
De microchip en de pincode maken ook verschillende andere toepassingen mogelijk:
- Als bibliotheekpas;
- Als bewijs van zwemabonnement;
- Bij de inschrijving op school;
- Als lidkaart van de sportclub.